Breaking news

Cum a evoluat România în preliminariile de calificare la Euro 2016

După cum am putut vedea încă de la extragerile grupelor pentru preliminariile de calificare la turneul european din 2016, România a avut o grupă destul de favorabilă. Celelalte adversare alături de care tricolorii urmau să îşi dispute erau Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe. La început părerile erau împărţite. Unii vedeau în Grecia şi Ungaria adversare de temut, alţii, mai optimişti, puneau România ca favorită la calificare.

Romania v Northern Ireland - UEFA Euro 2016 Qualifying Group FMeciurile de calificare s-au disputat în perioada septembrie-noiembrie 2014 – prima manşă – iar cea de-a doua sesiune urmează să se desfăşoare în 2015, începând cu luna martie şi terminând cu ultimul meci ce se va disputa în octombrie 2015.

Încă din primul meci norocul a surâs tricolorilor, reprezentativa României disputând cu Grecia un meci care s-a terminat cu scorul de 1-0. Adversar de temut, Grecia a reuşit însă o performanţă nefavorabilă după cele patru meciuri disputate în 2014: a acumulat un singur punct.

În cel de-al doilea meci disputat de reprezentativa României rezultatul a fost unul de egalitate, 1-1 cu Ungaria. Cele patru puncte acumulate după primele două preliminarii au fost completate de încă trei, obţinute în urma victoriei cu 2-0 în faţa Finlandei.

Înainte de cea de-a patra etapă, România avea acumulate 7 puncte, iar Irlanda de Nord era lider în grupa F, cu 9 puncte obţinute în cele trei meciuri disputate. Meciul România – Irlanda de Nord s-a terminat cu scorul de 2-0, România ajungând pe poziţia de lider în grupă. Situaţia este mai mult decât favorabilă pentru reprezentativa ţării noastre, astfel se pare că este promiţător parcursul României de până acum la preliminariile Campionatului European de Fotbal Euro 2016.

Desigur,  reacţiile au început să apară; România a fost cotată chiar mai bine într-o ierarhie făcută de FIFA. Astfel, după ce a preluat conducerea grupei F cu cele 10 puncte obţinute din 3 victorii şi o remiză, naţionala României a urcat 6 poziţii în topul FIFA, în momentul de faţă situându-se conform acestui top pe poziţia 15 din toată lumea. Restul echipelor aflate în grupa F alături de România au în momentul de faţă poziţiile: Grecia – 25 – marea surpriză a fost din partea Greciei deoarece a obţinut un singur punct din 4 meciuri; Ungaria – locul 44, Irlanda de Nord – locul 47, Finlanda – locul 70. O creştere spectaculoasă în această ierarhie a avut-o reprezentativa Insulelor Feroe, respectiv o urcare de 82 poziţii, ajungând pe locul 105 după de a reuşit să învingă Grecia.

Din ce se poate observa până în momentul de faţă, situaţia tricolorilor în ceea ce priveşte calificarea la turneul final din 2016 este mai mult decât promiţătoare.

Luna aceasta se va disputa şi următorul meci împotriva reprezentativei Insulelor Feroe, mai exact pe 29 martie, când sperăm că România va mai obţine încă 3 puncte. Hai tricolori, Hai România!