Culmea pușcăriei în România. Arestat pentru că a luat plăcinte drept șpagă

În România anului 2015, dacă șantajezi oameni de afaceri și le ceri un milion de euro ca să le rezolvi dosarele penale, primești control judiciar, iar dacă primești plăcinte pe post de șpagă, primești arest preventiv pentru 30 de zile.

placinte - catuseGheorghe Dinică, consilier pe siguranța alimentelor din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru că a primit plăcinte de la mai mulți patron pe care îi avertiza că urmează să fie controlați.

Angajatul Direcției Sanitar Veterinare a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, întrucât primea între 100 și 200 lei de la patronii pe care-i avertiza de controale, dar accepta să primească pe post de șpagă și …plăcinte.

Astfel că judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița a stabilit că bărbatul reprezintă pericol public întrucât ar putea mânca toate plăcintele din oraș, și mai bine l-a trimis în spatele gratiilor.

“În fapt, bistrițeanul este bănuit că în perioada 2014-2015, în calitate de funcționar public în cadrul unei instituții de reglementare, implementare și control în domeniul sanitar, veterinar și al siguranței alimentelor din județul Bistrița-Năsăud, ar fi anunțat telefonic reprezentanții unor societăți comerciale cu privire la controalele ce urmau a fi efectuate, primind ulterior sume de bani și diverse produse alimentare”, se arată în comunicat.

Acum cei 14 administratori de firme pe care acesta i-ar fi anunțat despre controalele pe care DSVSA urma să le desfășoare la sediile unităților lor, vor fi cercetați penal pentru dare de mită.

În contra partidă, DNA a decis ca Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, să fie plasat sub control judiciar pentru că șantaja oamenii de afaceri, cărora le cerea un milion de euro șpagă ca să le rezolve dosarele penale de la DIICOT. Așadar, nepotul lui Băsescu nu prezenta pericol public pentru că șantaja oameni de afaceri și pentru că avea acces la dosarele penale instrumentate de procurorii DIICOT.

Așa da justiție în România. La plăcinte…înainte…la pușcărie, iar la șantaj și mită…direct acasă…sub blândul control judiciar al DNA.

>