Breaking news

CTP:Este democratic ca votul a 9 români să înlocuiască votul a 9 milioane de români?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a adresat două întrebări în cadrul unui editorial postat pe site-ul Gândul.info. Una dintre ele face referire la faptul că 9 judecători  decid în numele a 9 milioane de români.

Cristian Tudor Popeescu se întreabă retoric de ce am mai votat dacă 9 judecători vor decide soarta țării, deși 9 milioane de români au votat.

Este democratic ca votul a 9 români să înlocuiască votul a aproape 9 milioane de români? Dacă răspunsul este da, atunci nu era mai bine să nu mai fie întrebaţi degeaba oamenii şi să hotărască, în cazul suspendării preşedintelui de către Parlament, numai Curtea Constituţională dacă îl demite sau nu?”, se întreabă CTP.

Tot în cadrul editorialului alcătuit din două întrebări însoțite de comentariu, CTP se întreabă dacă boicotul PDL de la referendum a fost validat de CCR, judecătorii pot să nu voteze pe principiul boicotului?

Românii au votat. Referendumul a fost capsulat cu un cvorum de 50% plus unu din 18 milioane şi ceva. Curtea Constituţională votează. Are şi ea un „cvorum”, majoritatea simplă 5 la 4 este înlocuită cu majoritatea 6 la 3. Datorită sau din cauza cvorumului, referendumul a fost boicotat. CCR consideră boicotul legal şi democratic. Atunci, un boicot în cadrul CCR, judecători care refuză să voteze, ar fi legal şi democratic?”, mai spune CTP.

Vă întrebăm și noi pe voi: este democratic ca 9 judecători să decidă în numele vostru al celor care ați votat la referendumul din 29 iulie2012?