Breaking news

CSM a sesizat Inspecția Judiciară ca urmare a declarațiilor lui Ponta în cazul condamnării lui Năstase

Victor Ponta este cercetat de Inspecția Judiciară din cadrul CSM, ca urmare a declarațiilor făcute luni seară, la România TV, în legătură cu decizia din cazul Adrian Năstase.

ponta - csmSecția de procurori din cadrul CSM, asmute Inspecția Judiciară pe premierul Victor Ponta.

Astăzi, 07 ianuarie 2014, Secţia pentru judecători, respectiv Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării verificărilor privind eventuala încălcare a independenţei sistemului judiciar, în raport de afirmaţiile domnului prim-ministru Victor Ponta în cadrul emisiunii  „Ora de vârf”, difuzată la postul de televiziune „România TV”, în data de 06.01.2014, inclusiv cu privire la celeritatea soluţionării unor sesizări penale”, se precizează în comunicatul de presă la CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Și toate astea după ce Ponta a spus luni seară la România TV că: Adrian Năstase a fost principala ţintă a lui Traian Băsescu şi a acoliţilor săi Monica Macovei şi Daniel Morar începând din 2005. Este o nedreptate. Din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este comparabil cu cel al Iuliei Timoşenko (…) Ucraina nu intră în Uniunea Europeană decât dacă este eliberată Iulia Timoşenko. Aici e acelaşi lucru, numai că invers. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar. Adrian Năstase a fost principala ţintă a lui Traian Băsescu şi a acoliţilor săi Monica Macovei şi Daniel Morar începând din 2005.

Luni, Înalta Curte l-a condamnat definitiv și irevocabil, pe Adrian Năstase la 4 ani de închisoare în dosarul Zambaccian pentru luare de mită în formă continuată.

>