Breaking news

CSM s-a autosesizat după ce mandatul de execuție a pedepsei lui Dinel Staicu a fost anulat

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis să anuleze condamnarea la şapte ani de închisoare al lui Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Magistrații Curții de Apel București joacă ala bala portocala cu arestarea lui Dinel Staicu. După ce în aprilie 2011 au decis ca acesta să stea după gratii 7 ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor, miercuri, 22 februarie 2012, aceeași instanță a decis că mandatul este ilegal.

Decizia a fost dată ca urmare contestaţiei în anulare a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, făcută împotriva deciziei de condamnare la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti a arătat că în cazul lui Dinel Nuţu există autoritate de lucru judecat, în sensul că o altă instanţă s-a pronunţat pe acuzaţiile faptice aduse omului de afaceri.

Completul de judecată din dosarul BIR nu a constatat acest lucru şi l-a condamnat pe Dinel Nuţu la şapte ani de închisaore. Prin decizia luată miercuri instanţa a constatat că, într-o altă cauză, Curtea de Apel Craiova a stabilit că Dinel Staicu nu se face vinovat de acuzaţiile pentru care a fost judecat şi condamnat în dosarul BIR.

Oficiali ai Curţii de Apel Bucureşti au explicat că la Craiova, în recurs, s-a judecat o plângere făcută de un petent nemulţumit de o decizie a procurorilor craioveni care îl scoteau de sub urmărire penală pe Dinel Staicu. La acel moment, instanţa craioveană a respins plângerea acelei persoane, constatând astfel, definitiv, că Dinel Staicu nu este vinovat de faptele pentru care a fost judecat în dosarul BIR.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Dinel Nuţu în dosarul BIR a fost anulat.

Ca urmare a acestei bulibășeli de la Curtea de Apel București, CSM s-a autosesizat și va demara o anchetă în acest dosar.

Însă, cu toate aceste verificări și anchete, Dinel Staicu va fi pus în libertate iar băgubiții de la Banca Internațională a Religiilor vor rămâne iar cu buza umflată.

>