Breaking news

CSM s-a autosesizat din oficiu în cazul stenogramelor în care a fost interceptat Băsescu

CSM a decis să sesizeze din oficiu a Inspecţiei Judiciare cu privire la apariţia în mass-media a unor interceptări telefonice în care Băsescu vorbește cu Sorin Blejnar.

Cu viteza luminii, CSM s-a autosesizat la loc comanda după ce în presă au apărut interceptări telefonice cu Băsescu.

”Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptări efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, demarând verificări prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată”, se arată în comunicatul de presă al CSM.

Însă, în cazul apariției în presă a stenogramei în care apare interceptat Ponta când vorbe cu un procuror, fost coleg, pe care îl invita la o cafea, CSM nu s-a mai autosesizat din oficiu. Așadar, în funcție de persoana interceptată, CSM aplică dublu standard.

În 2010, Băsescu vorbea cu Sorin Blejnar, pe atunci șef al Fiscului, despre datoriile Rompetrol la stat. Discuâia denotă faptul că Băsescu și-a depășit atribuțiile încălcând Constituția, întrucât vorbea cu șeful Fiscului treburi ce revin Guvernului, premierului și Ministerului Economiei.

>