Breaking news

CSM l-a reevaluat pe Tiberiu Nițu și i-a dat aviz favorabil pentru șefia Parchetului General

loading...

CSM a decis să-l reevalueze pe Tiberiu Nițu, astfel că la cinci luni de când Secția de Procurori a decis că acesta nu e bun de șef la Parchetul General, azi s-au răzgândit.

tiberiu nituDupă ce Băsescu l-a reevaluat pe Ponta și Ponta pe Băsescu, și premierul pe oamenii lui Băsescu, și CSM urmează aceeași cale a reevaluării.

Tiberiu Nițu a fost propus în toamna lui 2012 de către Ministrul Justiției de atunci, Mona Pivniceru, pentru funcția de Procuror General. Numai că CSM a dat aviz negativ și Băsescu a respins propunerea.

În  ceea  ce  priveşte  criteriul  de  evaluare  referitor  la  cunoştintele  specifice funcţiei pentru care s-a propus de către ministrul Justitiei avizarea numirii, Secţia pentru  procurori reţine că domnul  Niţu Tiberiu-Mihail nu a dat dovadă de iniţiativă în modernizarea managementului  Ministerului  Public   sau   în   abordarea   strategică   a conducerii acestuia, o evaluare şi o analiză a regulamentelor care guvernează act:ivitatea Direcţiei Naţionale  Anticorupţie,  Direcţiei  de  Invest:igare  a   Infracţiunilor    de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie  lipsind  cu  desăvârşire. Din desfăşurarea interviului, s-au sesizat  în privinţa  candidatului un autocontrol  scăzut, o rezistenţă  scăzută  la   stres, irascibilitate,  o scăzută capacitate de mobilizare  şi adaptare la interviu, precum  şi o spontaneitate redusă. Secţia pentru  procurori  mai reţine că domnul  Niţu  Tiberiu-Mihail a refuzat  să răspundă  la  anumite  întrebări  relevante pentru  conturarea  profilului de  candidat şi a disponibilităţii la efort,  edificator  în  acest  sens  fiind  evitarea  lămuririi  unor  aspecte privind  experienţa profesională, în  contextul  în  care i s-au  solicitat exemple privind acţiuni relevante care să-l evidenţieze profesional cum ar fi un dosar important sau o acţiune de anvergură de-a lungul carierei de procuror”, preciza CSM în decizia de aviz negativ a lui Tiberiu Nițu.

Azi, CSM a decis să-l reevalueze pe Nițu și pe același program de management prezentat și în toamnă, și cu același stângăcii și bâlbe la interviul de audiere, să primească aviz favorabil cu majoritate de voturi. Și asta doar ca rezultat al coabitării dintre Ponta și Băsescu, întrucât președintele și-a dat acordul pentru numirea lui Nițu, la pachet cu Koveși.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>