Breaking news

CSM apără reputația judecătorilor care l-au condamnat pe Voiculescu

loading...

CSM nu se dezminte și continuă să se comporte ca un sindicat al judecătorilor și procurorilor. Deranjați de articolele și emisiunile realizate în ultimele zile pe marginea deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel București, în dosarul lui Voiculescu, CSM sare să le apere reputația magistraților.

dna - csmCSM încearcă să intimideze presa care a fost critică la adresa completului de judecată de la Curtea de Apel București, care l-a băgat după gratii pe Dan Voiculescu și care a dispus confiscarea sediului Antena 3.

În loc să dispună verificări pentru a se vedea cum au fost desemnați cei doi judecători pentru a judecat Dosarul Telepatia și a corectitudinii procesului de judecată, CSM execută ordinele lui Koveși și sare în apărarea judecătorilor.

Ca urmare a apariţiei în mass media a unor multiple articole şi comentarii cu privire la activitatea de judecată desfăşurată la nivelul Curţii de Apel Bucureşti precum şi cea de urmărire penală desfăşurată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul denumit „I.C.A”., conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a  solicitat  Inspecţiei Judiciare ca, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată cu modificările şi completările ulterioare, să efectueze verificările necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său„, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Comunicatul CSM cu privire la sesizarea Inspecției Judiciare a venit la doar o oră după ce Kovesi a criticat la Adevărul Live, lipsa de reacție a Consiliului în cazul judecătorilor criticați de presă și că nu le apără reputația.

CSM nu a existat în acest caz. Am văzut adevărate linşaje în acest dosar, iar CSM şi CNA nu au intervenit. Eu cred că CSM şi CNA trebuie să-şi îndeplinească rolul pe care îl au prin lege. Cred că rolul lor trebuie să fie mult mai activ”, a spus Kovesi la Adevărul Live.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>