Breaking news

CSM a fost dat în judecată de Asociația Magistraților pentru a lua act de revocarea lui Ghica și Danileț

loading...

Asociația Magistraților din România cheamă în instanță CSM, la Curtea de Apel București, pentru a obliga Consiliul să respecte legea și să ia act de revocarea judecătorilor Alina Ghica și Cristi Danileț.

csmSituație fără precedent în istoria justiției din România. CSM, forul suprem din justiție cel care trebuie să garanteze integritatea și respectarea legilor, este chemat în instanță pentru că nu respectă legile țării.

Asociația Magistraților din România a dat în judecată CSM, pentru că nu a dorit să ia act de revocarea din funcție a magistraților Alina Ghica și Vasilică Dănileț.

Având în vedere sfidarea dispoziţiilor legale şi nesocotirea votului exprimat de peste 1.600 de judecători de către Consiliul Superior al Magistraturii, (…) AMR a registrat vineri, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, sub nr. 1309/2/2013, o acţiune prin care solicită obligarea CSM să pronunţe de îndată o hotărâre de revocare din funcţie a celor doi membri”, spune Asociația Magistraților.

AMR precizează că s-a mai formulat o cerere distinctă, în temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 554/2004, adresată CSM, reprezentând procedura prealabilă.

Asociaţia Magistraţilor din România, prin demersurile menţionate mai sus, înţelege să fie alături de toate adunările generale de la nivelul instanţelor care au declanşat şi continuat procedura de revocare a celor doi membri CSM şi să acţioneze, în numele membrilor săi, pentru reintrarea în legalitate şi respectarea legii de către Consiliul Superior al Magistraturii“, adaugă AMR.

Asociația Magistraților cer CSM să înceteze tergiversarea procedurii de revocare a lui Vasilică Danileț și a Alinei Ghica, ”întrucât nu este în puterea acestora să cenzureze votul exprimat de judecători”.

CSM prin Oana Hăineală, tergiversează revocarea din funcție a lui Cristi Danileț și a Alinei Ghica, așa cum au decis judecătoriile și Curțile de Apel din țară. Termenul legal de maxim 15 zile, în care CSM trebuia să ia act de revocarea celor doi judecători a expirat pe 14 februarie.

loading...