Breaking news

CSM a devansat termenul de avizare al procurorilor șefi de la DNA, DIICOT și Parchetul General

loading...

La solicitarea Ministrului Interimar al Justiției, Victor Ponta, Secția de procurori al CSM a decis miercuri, modificarea calendarului privind avizarea procurorilor șefi.

ponta - csmAșa cum era de așteptat, CSM a devansat cu aproximativ o lună, acordarea avizului consultativ pentru procurorii șefi propuși de Victor Ponta.

Inițial, CSM stabilise că va da un răspuns cu privire la avizul consultativ abia pe 3 iunie 2013. Azi au stabilit că dau avizul pe 10 mai.

Între timp, CSM s-a răzgândit și în şedinţa de astăzi, 10.04.3013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a propunerilor ministrului justiţiei pentru funcţiile de conducere la PÎCCJ, DNA ŞI DIICOT.

Astfel, noul calendar de avizare se va desfășura după cum urmează:

ü  10.04.2013-30.04.2013 – punerea în dezbatere publică a proiectelor de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturilor;

ü  07.05.2013– analiza rezultatelor demersului anterior;

ü  08.05.2013 – intervievarea candidaţilor pentru funcţiile de procuror general, prim-adjunct al procurorului general şi adjunct al procurorului general din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ü  09.05.2013 – intervievarea candidaţilor pentru funcţiile de procuror-şef al DNA, procuror –şef şi adjunct al procurorului –şef  din cadrul DIICOT

ü  10.05.2013 – transmiterea avizelor către Ministerul Justiţiei.

CSM spune că: Decizia Secţiei pentru procurori a fost luată în considerarea faptului că documentaţia ce trebuie să însoţească propunerile formulate de ministrul justiţiei a fost transmisă anterior datei de 30.04.2013. De asemenea, Secţia pentru procurori a avut în vedere exigenţele exprimate constant de Comisia Europeană privind asigurarea condiţiilor de transparenţă şi dezbatere publică a proiectelor de management depuse de candidaţi într-un interval de timp suficient..În acest sens, Secţia  a apreciat ca – pentru identitate de tratament –perioada aferentă acestei etape să fie identică cu cea din procedura anterioară. 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian