Breaking news

CSM a aprobat arestarea a trei judecători din Brașov și Covasna, acuzați de retrocedări ilegale

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat mercuri, arestararea preventivă, a arestarea la domiciliu, precum şi a percheziţiei imobiliare a magistraţilor Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.

dna - csmLa solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, Secţia pentru judecători a CSM a dat undă verde arestării și percheziției celor trei judecători acuzați că ar fi retrocedat peste 90.000 de hectare de pădure și teren agricol.

”În şedinţa din data de 13 octombrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor  Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna. Totodată, Secţia a încuviinţat efectuarea percheziţiei la locul de muncă al doamnei Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, precum şi  efectuarea percheziţiei domiciliare şi la locul de muncă cu privire la domnii  Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna. Hotărârea Secţiei pentru judecători  a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii DNA Brașov au descins miercuri dimineață la sediul mai multor instituții publice, sedii de firme și domiciliile unor persoane fizice, pentru efectuarea de percheziții într-un dosar în care este vizată retrocedarea ilegală a peste 90.000 de hectare de păduri și teren agricol.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol. În cursul dimineții de 15 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 25 locații situate în jud. Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Ioan Adam, deputat PSD, de profesie avocat, este vizat de ancheta procurorilor, împreună cu soția lui, Roxana Adam, judecător la Tribunalul București.