Breaking news

Csibi Barna recidivează: Inima Ţinutului Secuiesc bate în maghiară, ocupanţi, căraţi-vă!

Ungurul extremist, Csibi Barna, recidivează și spune că ”inima Ținutului Secuiesc bate în maghiară.”

Luni, la Miercurea Ciuc,  70 de persoane printre care și Csibi Barna, au protestat față de Tratatul de la Trianon. Barna, cel care l-a „spânzurat” simbolic pe Avram Iancu, a purtat două pancarte, una inscripţionată cu mesajul „Inima Ţinutului Secuiesc bate în maghiară, ocupanţi (colonişti), căraţi-vă!” iar alta cu „Jos Trianonul”.

La comemorare au participat şi Cavalerii Ordinului Vitejilor, husarii de la Uniunea Matyas din Ciucul de Jos şi localnici, iar mai mulţi candidaţi la alegerile locale au prins ocazia pentru o baie de mulţime.

Înainte de a porni în marş, participanţii au intonat imnul Ungariei, au susţinut discursuri în care au vorbit despre semnificaţia Tratatului de la Trianon pentru maghiari, iar la final au intonat imnul secuilor.

Liderul Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate – organizaţia Miercurea Ciuc, Szocs Csongor, a declarat că niciodată nu a existat în lume un popor mai umilit decât cel maghiar în data de 4 iunie 1920, când a fost semnat Tratatul de la Trianon.

Tratatul semnat în data de 4 iunie 1920 la Grand Palace de Trianon de la Versailles (Franţa), după Primul Război Mondial, consfinţea unirea Transilvaniei şi Banatului cu România.