CS Universitatea Craiova, învinsă de AC Milan, în preliminariile Europa League

CS Universitatea Craiova a debutat cu o înfngere în Europa League. Oltenii au fost învinşi cu scorul de 1-0, pe Stadionul ”Municipal” din Drobeta-Turnu Severin, de echipa italiană AC Milan, în prima manșă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

csu craiova - ac milanCraiova, la primul meci european după o pauză de 17 ani, a dat o replică mai mult decât onorabilă uneia dintre cele mai titrate echipe din fotbalul mondial, un club care a transferat jucători de 200 de milioane de euro în această vară.

Universitatea a ratat o ocazie uriașă de gol în min. 23, când Mitriță, la primul său meci pentru ”alb-albaștri”, a scăpat singur spre poartă, dar a tras slab și Donnarumma a salvat golul.

AC Milan a replicat la scurt timp, iar Cutrone (27) a scăpat spre poartă și a șutat periculos, însă Calancea a respins mingea în bară.

AC Milan a deschis scorul dintr-o fază fixă, lovitura liberă din care a marcat Rodriguez fiind acordată destul de ușor, după un duel între Bancu și Borini.

Fundașul elvețian Ricardo Rodriguez l-a surprins pe portarul Calancea în minutul 44, cu un șut din partea dreaptă a atacului ”rossonero”. A fost singurul gol al partidei.

Meciul de la Drobeta a marcat și revenirea echipei AC Milan în cupele europene, după o absență de trei ani.

Manșa secundă va avea loc în data de 3 august, pe stadionul ”San Siro” din Milano.

>