Breaking news

Criza provocată de scumpirea alimentelor te îngrijorează? Iată cum îi poți face față în mod inteligent!

O criză mult mai dificil de suportat decât cea a carburanților este cea alimentară. Chiar dacă ele se află în strânsă legătură, sigur îți va fi mult mai greu să te trezești frigiderul gol decât cu rezervorul mașinii pe minus. Motivele de îngrijorare se vor diminua, însă, dacă știi cum poți să îți păstrezi mâncarea mai mult timp. Risipa alimentară este deja de multă vreme o problemă serioasă, dar nu trăgea de buzunarul tău ca până acum.

În contextul în care și bugetul tău are de suferit, e momentul să te gândești cum poți adopta o abordare mai sustenabilă în ceea ce privește felul în care te hrănești. Există o metodă simplă prin care vei putea în continuare să mănânci tot ce poftești, dar să și economisești semnificativ. Este vorba despre reducerea risipei alimentare! Sigur ai ghicit asta încă de la început, dar următoarele sfaturi te vor ajuta să și pui în practică această metodă fără mari eforturi.

Iată cum poți să faci față acestei crize stocând alimentele în mod corect și reducând risipa alimentară:

Alege recipiente potrivite pentru stocare

         De multe ori, recipientul potrivit poate face diferența în ceea ce privește durata de viață a alimentelor pe care le consumi. Ardeii, dovleceii sau alte legume asemănătoare se pot stoca în frigider pentru a rezista mai mult timp. Nu le păstra, însă, în pungi de plastic sau caserole pentru că acestea vor favoriza un mediu umed ce va altera rapid produsele. Cu spanacul, spre exemplu, lucrurile stau diferit. Spală bine frunzele si lasă-le să se usuce complet, iar apoi așează-le într-o caserolă cu un prosop deasupra pentru a absorbi orice urmă de posibil condens.

Apa curată te poate salva

         Spălarea fructelor și a legumelor este obligatorie, iar calitatea apei poate influența substanțial acest proces. Apa impură poate fi un factor care să contribuie la alterarea sănătății, așa că alege să instalezi un dedurizator de apă de la Clack care să te ajute să îți igienizezi mâncarea în mod corespunzător. Apa curată te va ajuta să păstrezi pătrunjelul, mărarul și chiar morcovii mai mult timp. Ține-le în recipiente cu apă, în frigider, pentru cele mai bune rezultate. Nici salata nu trebuie aruncată când începe să se pălească, ci pusă într-un bol cu apă rece peste noapte pentru a fi revitalizată.

Alege locul de păstrare potrivit

         Nu toate produsele se înțeleg bine în același coș. Spre exemplu, cartofii și ceapa se vor certa până mucegăire dacă îi așezi în același loc la păstrare. Aceștia trebuie așezați în locuri separate, în cutii de carton sau pungi de hârtie, pentru a se păstra mai mult timp fără a încolți. Usturoiul trebuie ținut într-un bol sau coș deschis pentru a evita umiditatea și răspândirea mirosului neplăcut. În ceea ce privește roșiile, acestea vor rezista eroic dacă le păstrezi în afara oricărui strop de apă, la temperatura camerei și fără să le îngrămădești într-un bol.

         Așadar, tot ce trebuie să faci este să știi cum să îți păstrezi mâncarea proaspătă cât mai mult timp. Pe lângă faptul că buzunarul tău va fi mai fericit, aceste trucuri simple vor avea un efect masiv și asupra sănătății tale. Nu uita să te bazezi pe produse hrănitoare, apă de calitate și recipientele potrivite la locul potrivit. Cu siguranță îți vei mulțumi mai târziu!

Sursa foto: pexels.com