Breaking news

Criză politică fără precedent în România. Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de prim ministru desemnat de frică să nu fie votat de Parlament. Cu puţin timp înainte de reunirea Parlamentului în şedinţă comună, Cîţu a renunţat la desemnare.

PNL creează o criză politică fără precedent în România, ţară aflată în plină epidemie de coronavirus. De frică să nu ajungă prim ministru în contextul virusului din China care se răspândeşte tot mai mult în ţară, Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România anunţaseră că vor vota învestirea guvernului. Însă  Florin Cîţu confirmă faptul că el defapt fusese desemnat  “la mişto” de Iohannis, pentru a cădea şi astfel să se ajungă la anticipate.

CCR le-a încurcat rău socotelle, joi, după ce a decis că Ordonanţa 26/2020, cu privire la anticipate, a fost declarată neconstituţională, iar localele nu pot fi suprapuse cu parlamentarele.

Urmează ca Iohannis să cheme din nou partidele politice la Cotroceni pentru consultări şi desemnarea unui nou prim ministru. Parlamentul să facă audieri ale miniştrilor propuşi şi apoi să se dea votul în plen.

>