Breaking news

Criterii pe care trebuie să le îndeplinească o clinică stomatologică dedicată copiilor

loading...

Este esențial ca cei mici să beneficieze de tratamente stomatologice adaptate nevoilor lor specifice. Pentru ca vizita la medicul dentist să nu se transforme într-o experiență negativă și anxioasă, mediul în care se realizează tratamentele trebuie să fie unul personalizat, conceput astfel încât să asigure o experiență pozitivă și confortabilă pentru copil.

De asemenea, personalul medical trebuie să aibă experiență îndelungată în comunicarea cu copiii, să le poată oferi acestora nu doar proceduri sigure, ci și înțelegere, sprijin și informații despre cât de importantă este sănătatea orală. De asemenea, medicii stomatologi pediatri au dezvoltate abordări personalizate atât pentru copil, cât și în comunicarea cu părinții.

Atât mediul în care se desfășoară tratamentele stomatologice, cât și pregătirea personalului medical sunt, așadar, factori pe care părinții trebuie să îi ia în considerare atunci când aleg o clinică stomatologică pentru copii. Însă mai sunt și alți factori, la fel de importanți, pe care îi detaliem mai jos.

Ce criterii să urmărești când alegi o clinică stomatologică pentru copii

Stomatologia pediatrică a apărut ca o necesitate. În trecut, copiii beneficiau de tratamente stomatologice în același loc ca părinții lor. Însă, nevoile lor sunt diferite de ale adulților. Copiii au nevoie de o atenție aparte, de mai multe explicații, de un ambient ludic în care să primească tratamente sigure și blânde – așa vor deveni adulți responsabili față de sănătatea lor dentară, ce vor acorda atenția cuvenită îngrijirii dinților. Alegând o clinică stomatologică dedicată exclusiv copiilor ne putem asigura că aceștia vor beneficia de tratamente personalizate, realizate de medici stomatologi pediatri care lucrează exclusiv cu copiii. Dar cum găsim locul potrivit? Ținând cont în procesul de selecție de următoarele aspecte:

  • Clinica stomatologică trebuie să asigure un mediu potrivit copiilor

Întotdeauna alegem locul unde copilul nostru se poate simți confortabil. Modul în care este amenajată clinica, comunicarea medic stomatolog pediatru-copil și tratamentele trebuie să se potrivească vârstei acestuia. Ambientul ar trebui să fie decorat în culori calde, cu jucării haioase și personalizat în funcție de specificul vârstei. Iar dacă vorbim despre relația dintre medicul stomatolog pediatru și copil, aceasta trebuie construită progrresiv, comunicarea trebuie să se facă pe un anumit ton, calm și specific vârstei copilului, iar experiența tratamentelor dentare în sine ar trebui să reducă la minimum stările precum anxietatea, teama sau nesiguranța copilului.

La DENT ESTET 4 KIDS copiii găsesc un spațiu primitor, în care tratamentele stomatologice sunt doar etape simple ce îi ajută să crească sănătos, iar medicii stomatologi pediatri sunt supereroii zâmbetelor.

Și cum noi toți avem nevoie de ajutor la început, DENT ESTET 4 KIDS transformă prima consultație într-o super vizită în care copilul descoperă noul tărâm magic, iar părinții află detalii despre starea dinților și despre soluțiile de tratament disponibile.

De asemenea, în cazul copiilor anxioși, în clinica DENT ESTET 4 KIDS părinții beneficiază de suportul unei echipe de psihologi specializați în comunicarea cu copiii.

  • În clinica stomatologică, copilul trebuie să fie tratat de un medic stomatolog pediatru

Medicul stomatolog care va realiza tratamentele ar trebui să trateze exclusiv copiii. Patologia afecțiunilor este diferită la copii față de pacienții adulți, iar soluțiile și metodele de tratament sunt personalizate în funcție de specificul vârstei. De aceea, pentru a asigura o abordare corectă a cazului, un medic stomatolog pediatru este cel mai în măsură să ofere un diagnostic corect și să recomande cel mai bun plan de tratament pentru copil.

În cadrul clinicilor DENT ESTET 4 KIDS echipa medicală este formată exclusiv din medici stomatologi pediatri, ce participă constant la cursuri de perfecționare în țări precum SUA, Germania, UK sau Franța. Vorbim, astfel, de tratamente stomatologice pentru copii realizate la standarde internaționale, concepute astfel încât să asigure cele mai bune rezultate.

  • Clinica stomatologică pentru copii trebuie să ofere tratamente stomatologice adaptate nevoilor acestora

Fie că este vorba despre tratamente cu coroane dentare, de sigilări dentare sau de tratamente ortodontice, este important ca acestea să fie realizate în funcție de nevoile copiilor. Materialele utilizate în tratamente (coronițe dentare, trainere dentare, materialele obturațiilor etc.) trebuie să fie de o calitate ireproșabilă, biocompatibile și sigure.

DENT ESTET 4 KIDS pune la dispoziția pacienților o gamă variată de tratamente stomatologice personalizate pentru copii, realizate cu ajutorul unei echipe de medici stomaotlogi pediatri care tratează zilnic exclusiv copii.

În cadrul oricărei clinici DE 4 KIDS, copiii au parte de o experiență completă, medicul stomaotlog pediatru putând realiza orice tip de tratament dentar fără a fi nevoie ca micuțul să se deplaseze în mai multe locații

Clinica stomatologică pentru copii trebuie să ofere un program de profilaxie permanent.

Înainte de începerea tratamentelor dentar și mult timp după finalizarea acestora, este important ca pacienții copii să adere într-un program de monitorizare și prevenție dedicat vârstei lor. Astfel, se creează fundamentul unei  deaavoltări armonioase și sănătoase, iar riscul aparițiilor cariilor/ altor probleme dentare va fi semnificativ diminuat (chiar 0 dacă se respectă controalele periodice). Așadar, trebuie să optăm întotdeauna pentru o clinică ce oferă un program integrat și complet de prevenție dentară.

De asemenea, medicii stomatologi recomandă, după finalizarea fiecărui tratament, controlul medical periodic (pentru a analiza starea de sănătate dentară) și ședințele de profilaxie (ce pot cuprinde periaj dentar, fluorizare, iar în cazul copiilor mai mari chiar și detartrajul).

Ai multe motive să alegi clinica stomatologică pentru copii DENT ESTET 4 KIDS!

După cum ai văzut, clinica stomatologică pentru copii DENT ESTET 4 KIDS întrunește toate condițiile unei clinici dentare în care teama de dentist dispare ca prin minune.

Pentru a face o programare, accesează site-ul de4kids.ro. De asemenea, pentru orice informație suplimentară poți lua legătura cu unul dintre consultanții DENT ESTET 4 KIDS (datele de contact disponibile de asemenea pe site).

loading...