Breaking news

Criterii de care să ții cont când alegi o saltea de pat

Fiecare persoană petrece între 9 și 10 ore pe zi în pat. Acesta este și motivul pentru care vei dori o saltea de bună calitate, care să îți asigure confortul de care ai nevoie.

O saltea aleasă bine este cea care îți va oferi un confort maxim și un somn cât mai liniștit în fiecare zi. Astfel, înainte de a cumpăra o saltea va trebui să stabilești care sunt cele mai importante criterii de selecție.

Înălțimea saltelei 

În foarte multe cazuri, înălțimea saltelei va depinde de înălțimea patului, iar în altele de nivelul de confort de care vei avea nevoie. De aceea, în momentul în care poți, alege înălțimea corectă pentru salteaua ta și analizează care sunt caracteristicile fiecărui tip de saltea sau întreabă unul dintre consultanții magazinului care este diferența între tipurile de saltele cu înălțimi similare. Din fericire, în magazinele de specialitate fizice și online găsești o gamă variată de saltele pat, de diferite înălţimi, astfel poţi descoperi rapid și ușor varianta care să corespundă necesităților tale.

Dimensiunile saltelei

Dimensiunea pe care salteaua o are reprezintă un criteriu de care va trebui să ții cont pentru ca salteaua să se potrivească pe pat. Astfel, este important să știi exact care este lățimea și lungimea saltelei de care vei avea nevoie, astfel încât să se potrivească foarte bine patului. Dimensiunile pe care salteaua le are trebuie să fie calculate în centimetri și va trebui să faci toate calculele necesare înainte pentru a te asigura că se potrivește.

Numărul de kilograme pe care salteaua le suportă

Ținând cont de salteaua aleasă, aceasta suportă un număr maxim de kilograme pe persoană. Pentru saltelele care au arcuri bloc, greutatea maximă este cuprinsă între 85 și 130 kg. În cazul saltelelor cu arcuri individuale, greutatea maximă suportată este de 100 kg de persoană, în timp ce pentru saltelele cu memorie sau pentru cele cu memorie și poliuretan, greutatea maximă va fi de 130 kg de persoană. Saltelele din poliuretan suportă cea mai mare greutate și anume 200 kg de persoană.

Structura saltelei și duritatea sa

Ținând cont de structura interioară pe care o are o saltea, se va determina rigiditatea produsului. De asemenea, tot de asta depinde și densitatea. Saltelele cu arcuri pot avea o duritate medie sau înaltă. O saltea cu spumă este de densitate medie spre moale, în timp ce o saltea din poliuretan este tare. Structura saltelei este și cea care determină gradul de confort al produsului și modul în care acesta are sau nu capacitatea de a susţine coloana vertebrală.

>