Breaking news

Cristian Sima vorbește într-o nouă scrisore despre relațiile cu Turcescu, Gușă, Chirilă și Soviani

Într-o altă scrisoare publicată de site-ul pe care l-a deținut, hotnews.ro, Cristian Sima vorbește despre relația lui cu câtiva din clienții săi.
Cristian Sima se delcară bulversat de reacția lui Radu Soviani, întrucât se aștepta să fie făcut hoț și pus la zid de acesta.
Despre Marie Rose Mociorniță, spune că a cunoscut-o prin intermediul lui Robert Turcescu.
Despre realizatorul tv, Cristian Sima spune că acesta nu ar fi adus banii pentru o mașină pe care o primise. Cât îl privește pe Tudor Chirilă, brokerul spune că este dezamăgit de acesta întrucât l-a rugat să publice pe bloc aceste informații dar că a primit un refuz dur din partea cântărețului.

Radu Soviani: de multe ori nu am fost de acord cu ideile lui și ne-am disputat în direct. Ultima oară, în timpul referendumului i-am trimis chiar câteva sms-uri „dure” și recunosc că mă așteptam să fie primul care striga hoțul, escrocul! N-a fost așa, am rămas bulversat de reacția lui pe blog. Îmi cer scuze pentru ce am gândit.

Marie Rose Mociornita:am cunoscut-o prin Robert Turcescu la cererea mea datorita faptului ca ma fascina inteligenta si mai ales coerenta ei in exprimarile televizate. Am invitat-o la masa , la pranz la Trattoria Roma. Dupa 5 minute m-a intrebat daca-mi iubesc sotia. Imi este jena sa va relatez raspunsul meu, a fost taios, dar nicidecum badaran. A devenit clienta odata cu Robert Turcescu. Turcescu nu mi-a trimis niciun ban pentru ca si-a cumparat masina sau s-a razgandit. Doamna insa mi-a trimis 10000 de euro si a gastigat in citeva luni cam 20% si si-a retras banii.Cu Marie Rose am avut doua discutii :am sfatuit-o sa-si vanda toate actiunile la FP in prima zi de cotare la bursa chiar daca vor creste si sa nu mai vina la birou cu catelusa pentru ca e nepoliticos. De cand si-a retras banii m-am mai vazut cu Doamna la o televiziune si era furioasa ca actiunile FP nu sunt 1 ron ci chiar scad si Dansa a fost despagubita cu 1 ron. Nu m-am laudat niciodata ca mi-a fost clienta dar singura a declarat la tv ca am sfatuit-o sa vanda cit mai repede FP. Cei doar 60 de clienti ai mei ma indoiesc ca au oprit-o pe strada s-o intrebe daca sa investeasca banii la Sima. De ce sunt escroc si badaran?……a vous messieurs.
Cosmin Gusa: l-am cunoscut in platourile tv si intr-o zi, in plina campanie electorala pentru presedentie in 2009, m-a invitat la masa la Quattro Stagioni in piata Charles de Gaulle. Mi-a spus ca va fi seful de campanie a lui Geoana si cauta sustinatori. Tinta era hotnews. I-am explicat ca nu ma amestec in politica editoriala, sunt doar actionar al site-ului cu pricina si i-am spus cinstit ca nu imi place Geoana si intre doua rele aleg sa votez cu Basescu. Evident eram cu laptopul conectat la bursa dar nu i-am propus sa devina client, ba dimpotriva i-am explicat ce riscuri presupune tranzactionarea in marja asa cum a si recunoscut la Realitatea tv azi. La sfarsit i-am dat un material scris de mana despre cum ar trebui Romania sa se imprumute masiv inainte de explozia crizei datoriei suverane si i-am prognozat ca in citiva ani toata finanta mondiala va fi o schema ponzi globala din care cel mai bine la sfarsit vor iesi cei foarte indatorati. Acelasi material i l-am dat si lui Traian Basescu prin Alexandra Gatej si mai apoi mult mai detaliat prin Catalin Predoiu si Iulian Fota(voi atasa o copie si aici cand ma voi hotari sa ma leg din nou la server). In decembrie acelasi an am apelat la Cosmin Gusa pentru a ma ajuta sa fac rost de sange pentru tatal meu care era pe moarte la spitalul coltea si ii multumesc ca a facut-o. In acelasi moment am fost ajutat cu sange de donatiile angajatilor de la ziarul bursa si de la wbs. Tata , Geoana si soacra lui Geoana, Magda Barb vor mai aparea aici la momentul campaniei din 2009 din cauza unei razbunari hilare venita pentru un eveniment din anii 50. Guse m-a mai sunat acum un an, era la Sibiu si vroia sa ma vada dar intilnirea nu a mai avut loc si nu stiu ce vroia.
Tudor Chirila: Îmi numar prietenii pe degetele de la o mână și Tudor ocupa unul din ele. Am rămas profund surprins că are dubii asupra mea. Am rămas surprins și că v-a spus că s-a retras din bursă uitând să spună dacă a câștigat sau pierdut și cum. Dar cel mai surprins am fost când i-am trimis aceste rânduri rugându-l să le publice pe blog. Mi-a transmis răspunsul: De ce să le public? Oamenii de onoare ”din Yakuza își tăiau un deget la intrare. Eu oare îl voi tăia la ieșirea din scenă?

Am ascultat si declaratiile Irinei Scrotter si ale lui Daniel Daianu dar cum ei sunt personaje principale in povestea Sibex 2008-2012 voi ajunge si acolo.Amindoi nu au retras niciun ban din capitalul initial si sper cu toata convingerea ca le voi restitui capitalul.

În finalul scrisorii precizează că: Se vehiculeaza si idea ca am lichidat totul in Romania si am fugit.Nu numai ca nu am lichidat dar chiar am cumparat 450000 actiuni sibex acum 3 saptamini cu un credit la banca pentru care am pus gaj o casa de 217k euro. Singurele actiuni pe care le-am vandut au fost cele de la hotnews cu banii incasati platind citiva clienti.Hotnews am vandut pentru ca de aici cred ca mi s-a tras sfarsitul.S-ar putea sa ma insel. Cel care le-a cumparat nu m-a fortat cu nimic si ii dorec cit mai multe succese. Daniel Daianu m-a avertizat in multiple randuri ca nu se pot face afaceri cind esti actionar in media.Poate doar in Romania nu!Oricum nu regret nimic din aventura Hotnews si as repeta-o din nou cu un si mai mare entuziasm. Daca si maine voi trai voi continua sa scriu.

>