Breaking news

Sima:Bogdan Chirieac a mituit politicieni în anul 2000

Cristian Sima, brokerul care a țepuit vedete tv și politicieni, spune că  Bogdan Chirieac a mituit politicieni.

Într-un interviu acordat televiziunii islandeze RUV TV, Cristian Sima a declarat că jurnalistul Bogdan Chirieac ar fi mituit politicieni români în anul 2000.

Sima spune că i-ar fi dat lui Chirieac suma de 1,6 milioane de dolari, bani care au ajuns la mai mulți politicieni români, în anul 2000. Practic sima spune că Bogdan Chirieac ar fi cumpărat astfel politicieni din România.

În anul 2000 el a primit mulţi bani de la companii multinaţionale. După aceea, a primit banii pe care i-a trimis politicienilor care erau în campanie electorală în acel moment. Pot dovedi fiecare acuzaţie cu documente, nu doar cu vorbe. Da, pot da nume. Compania Ericsson, care ulterior a câştigat proiectul 112 în România. Pot dovedi că Ericsson i-a trimis bani lui Bogdan Chirieac şi el a dat banii altor persoane”, a spus Sima la RUV TV.

În replică la aceste acuzații, jurnalistul Bogdan Chirieac a anunțat la Antena 3 că îl va da în judecată pe Sima pentru a-și apăra reputația.

Domnul Sima are nevoie fie de doctor, fie de procuror. Eu de doctor nu mă pot ocupa dar de procuror da. Nu cred că se ascunde pentru că s-a dus la televiziune să dea interviu. Islanda nu e așa mare, cred că sare în ochi. Lumea e blondă pe aoclo, iar el este mic, alb și cu păr negru. Mai mult decât să-l dau în judecată și să depună plângere penală la parchet, pentru a-mi apăra reputația, nu am ce face. Este o acuzație foarte gravă cea pe care a făcut-o Sima la adresa mea”, a delcarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Cristian Sima a mai spus în cadrul interviului acordat televiziunii islandeze că a plecat din România pentru că se temea, întrucât s-au făcut presiuni politice asupra lui, nu în mod direct ci prin intermediari.

Brokerul țepar mai spune că deține informații care ar zgudui scena politică, însă spune că România nu este pregătită pentru astfel de dezvăluiri.

Cristian Sima a plecat din România în luna septembrie inițial în Elveția mai apoi în Islanda, după ce a pierdut pe bursă, banii clienților săi, circa 4 milioane de dolari.

Pe lista păgubiților fostului șef al Bursei de Calori de la Sibiu, se află și fostul Ministru al Finanțelor, Daniel Dăianu, fostul Ministru al Justiției Cătălin Predoiu, dar și vedete  precum Andreea Raicu, Tudor Chirilă cât și creatoarea de modă Irina Schrotter.

Bogdan Chirieac a mai spus la Antena 3 că nimeni nu îl caută pe Sima pentru că acesta a deținut site-ul de știri hotnews.ro, care este portocaliu de la cap la coadă și că Islanda nu are acord de extrădare cu România.

>