Breaking news

Oameni de afaceri, politicieni și vedete, țepuiți de brokerul Cristian Sima

Daniel Dăianu, Puiu Popoviciu, Tudor Chirilă, Cătălin Predoiu și Andreea Raicu, au fost țepuiți de Cristian Sima, fostul șef al Bursei de Valori Sibiu.

Pe lista păgubiților lui Cristian Sima, șeful Sibex care a fugit cu banii investitorilor, apar nume grele din lumea afacerilor cât și din show-biz.

Pe lista păgubiților apar și omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul ministru de Finanțe, Daniel Dăianu, cântărețul Tudor Chirilă, prezentatoarea tv, Andreea Raicu, cât și fostul Ministru al Justiției, Cătălin Predoiu.

Marie Rose Mociorniță a delcarat că pentru o scurtă perioadă a depus bani la firma lui de brokeraj dar că i-a retras repede pentru că nu i-a plcut de el și nu a avut încredere în acesta.

Șeful Bursei din Sibiu, Cristian Sima ar fi fugit din țară la începutul lunii octombrie, cu tot cu banii clienților de la firma de brokeraj pe care o controla WBS Holding.

Surse apropiate anchetatorilor spun că Sima a fugit cu milioane de euro.

După ce miercuri a fost demis din funcţia de preşedinte al Sibex, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început joi o investigaţie la sediul societăţii de brokeraj WBS România.

Polițiștii sibieni s-au autosesizat și au declanșat o anchetă.

Comisia menţionează că va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi WBS România, pentru a proteja investitorii care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul WBS România.

Daniel Dăianu, fost ministru de Finanțe a delcarat la România TV că primise notificări periodice de la firma de brokeraj și că totul era în regulă. Când a aflat de faptul că Sima ar fi fugit cu banii, Dăianu s-a declarat uluit spunând că nu a putut să creadă așa ceva.

Cristian Sima și-a vândut în luna septembrie participația de 10% pe care o a avea la site-ul de știri hotnews.ro, a divorțat și a vândut proprietățile deținute în țară.