Breaking news

Cristian Roiban, succes internațional la celebrul turneu de atletism “Città di Nembro” din Italia

Cristian Roiban a concurat în premieră la celebrul concurs internațional de atletism “Città di Nembro”, desfășurat pe 19 iunie la Nembro, în Italia, ajuns la cea de-a XXVII-a ediție.

Atletul reșițean a concurat în proba de 100 de metri liber, alături de eri extrem de puternici. A fost un nou test internațional pe care românul l-a trecut cu brio.

Cristian Roiban, antrenat de Octavian Bârsanu, a obținut un timp de 10,56 secunde, clasându-se pe locul 3 în runda 1 a acestei probe și pe locul 7 în clasamentul general. Roiban a fost la doar 0,39 secunde față de campionul Al Balushi Ali Anwar.

La turneul internațional au aprticipat sportivi și din Oman, Liban, Marea Britanie și Italia.

Rezultatele sunt cu adevărat improtanțe în condițiile în care Roiban se antrenează la Reșița pe un stadion care nu are pistă de tartan, ci aleargă pe zgură.

Sunt primul campion national la nivel de seniori din Caras-Severin. Nu am pistă de tartan pentru pregătire și totuși sunt campion la 100 de metri. Pe 19 iunie am mers în Italia pentru a participa în premieră la  cea de-a XXVII-a ediție a turneului internațional de atletism “Città di Nembro”. Sunt mândru că am putut reprezenta cu mândrie România și că am obținut un rezultat peste așteptări”, a declarat Cristian Roiban pentru exclusivNEWS.ro.

Performanța din Italia vine ca o confirmare a rezultatului obținut în 18 mai 2024, aur la 100 metri liber la Campionatele Internaționale ale României “Iolanda Balaș Soter” desfășurate pe Stadionul de atletism „Nicolae Mărășescu” din Craiova.

 

 

 

>