Breaking news

Cristian Roiban, Aur la Campionatele Internaționale ale României de la Craiova

Cristian Roiban din Reșita, a cucerit sâmbătă, 18 mai 2024, medalia de aur în proba de 100 metri, la Campionatele Internaționale ale României “Iolanda Balaș Soter” desfășurate pe Stadionul de atletism „Nicolae Mărășescu” din Craiova.

Cristian Roiban, legitimat la CSU Reșița, a trecut primul linia de sosire, fiind cronometrat în 10 secunde și 40 sutimi. Pe lână medalia de aur la 100 metri, Roiban a reușit un și Personal Best. Rezultatul de azi îi dă încredere atletului reșițean că se poate califica la Campionatul European de Atletism de la Roma.

Aurul de azi de la 100 metri este rezultatul a mii de ore de antrenamente și pregătire fizică. Recordul personal reușit azi, pe stadionul din Craiova îmi dă și mai multă încredere în mine că pot alerga în acest an și 10.30, iar anul viitor să dobor recordul național de 10,21 secunde. Îmi doresc enorm să mă calific la Campionatul European de Atletism din Roma. Simt că sunt în formă maximă și merit să fiu în elita europeană la atletism”, a declarat Cristian Roiban pentru exclusivNEWS.ro.

Cristian Roiban, care câștigă pentru a doua oară în carieră, aurul la 100 metri la Internaționalele României, va concura săptămâna viitoare la Campionatele Balcanice de la Izmir, Turcia.

Medalia de argint la 100 metri a fost câștigată de Birsa Robert Sebastian de la CS Farul Constanța și CS Dinamo București cu 10.49 secunde iar bronzul i-a revenit atletului Marian Andrei de la SCM Deva și CSM Constanța, cu timpul de 10.55 secunde.

 

>