Breaking news

Cristian Rizea poate fi doar reținut de DNA, însă nu și arestat. Deputații au respins cerere DNA

Camera Deputaților a decis miercuri prin vot, că deputatul PSD Cristian Rizea poate fi doar reținut de procurorii DNA, însă nu poate fi și arestat.

cristian_rizeaDeputatul PSD, Cristian Rizea a scăpat de arestul preventiv, cu ajutorul a două voturi. De doar două voturi ma era nevoie pentru ca cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive.

Din cei 243 de deputaţi prezenţi, au fost valabil exprimate 226 de voturi. 120 de deputaţi au votat pentru, 105 împotrivă, iar un vot a fost anulat.

Deputatul le-a cerut miercuri deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

Cristian Rizea a sugerat miercuri, după votul asupra cererii procurorilor DNA, că liberalii au legătură cu situaţia în care a ajuns, în condiţiile în care era cotat în sondaje cu mari şanse să câştige primăria sectorului 5 al Capitalei.

„Cereţi sondajele de la PNL care au fost gata luni şi veţi înţelege motivul pentru care mi se întâmplă ce mi se întâmplă acum. Întrebaţi-i pe cei de la PNL, că poate în sondajele de la PSD nu aveaţi încredere. Sunt mai obiective poate cele ale adversarilor politici. Întrebaţi şi veţi avea răspunsul la ceea ce mi se întâmplă”, a declarat Cristian Rizea.

Deputatul a afirmat că nu se va răzgândi în privinţa candidaturii la Primăria sectorului 5 al Capitalei.

„Eu când spun o vorbă, sunt om de onoare şi niciodată nu o să-mi calc cuvântul. Nu s-a putut, asta e, dar demnitatea nu o să mi-i ia nimeni”, a adăugat Rizea.

El le-a mulţumit colegilor săi deputaţi, „care au înţeles că justiţia nu se face cu cătuşe la mâini”.

„Niciodată nu voi împiedica actul de justiţie. Mă voi prezenta ori de câte ori voi fi conviocat de procurorii DNA. Până la urmă, am încredere în justiţie, în sistemul juridic şi-mi vpoi dovedi nevinovăţia” , a spus după vot deputatul PSD.

În schimb, deputații au votat cu 141 de voturi pentru, reținerea lui Cristian Rizea. Însă din moment ce acesta nu poate fi și arestat, procurorii DNA cel mai probabil îi vor impune doar măsura controlului judiciar.

 

>