Breaking news

Cristian Popescu Piedone a fost arestat preventiv din cauza tragediei din Club Colectiv

Tribunalul București a decis sâmbătă seară ca fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone să fie arestat preventiv la solicitarea DNA, în dosarul în care este acuzat de procurori de abuz în serviciu, fapt ce a dus la producerea tragediei din Club Colectiv pe 30 octombrie 2015, soldată în prezent cu 40 de morți și aproximativ 200 de răniți.

piedoneCristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4, alături de IOFCIU AURELIA, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4 și GANEA LUMINIȚA-LARISA, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, au primit sâmbătă seară, mandat de arest preventiv pentru 30 de zile din partea Tribunalului București.

Fostul primar al Sectorului 4 este acuzat de procurori de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

„În calitate de funcționar public – primar al sectorului 4 București, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei. De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințelor legale necesare avizării. Inculpatele IOFCIU AURELIA, în calitate de șefă Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4 și GANEA LUMINIȚA-LARISA, angajată a aceluiași serviciu, l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menționată le-a avizat”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Pe 4 noiembrie, Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4 după ce peste 25,000 de persoane au ieșit în stradă și i-au cerut demisia din cauza tragediei produse pe 30 octombrie în Club Colectiv, unde au murit 40 de persoane.