Breaking news

Cristian Liahovici a cucerit primul turneu RTP din anul 2024

Gabriel Cristian Liahovici a cucerit duminică, 7 ianuarie 2024, primul turneu organizat de RTP în noul an, după ce s-a impus în finală în fața lui Constantin Ionel Bărcănescu. Primul turneu RTP din anul 2024, a reunit la start 42 de jucători.

Gabriel Liahovici, lider RTP și principal favorit al tuneului RTP Premium, a reușit să-și adjudece cel de-al șaptelea trofeul RTP la simplu masculin, după ce de Sfântul Ioan a bifat cinci victorii consecutive. Parcursul până în finală nu a fost deloc facil, în ciuda faptului că nu a pierdut vreun set. Primul meci dificil a fost cel din optimi de finală contra lui Sorin Țicu, un jucător tânăr cu un potențial de creștere foarte mare. Doru Băloi, fost lider RTP, i-a creat probleme în partida din sferturi de finală, fiind singurul jucător din cei cinci care i-au luat trei game-uri. În semifinale, Luca Stănciucu, campion RTP 1000 în 2023, l-a testat serios pe Liahovici, forțându-l să joace la nivel maxim pentru a se impune în două seturi. În finală, a dat peste favoritul doi al turneului, Constantin Bărcănescu, fost lider RTP. A fost al treilea meci direct dintre cei doi și al doilea într-o finală. Liahovici a declarat că este foarte greu să joace contra lui Constantin Bărcănescu întrucât soate tot, este bătăios la fiecare punct, aleargă foarte mult, acoperă bine terenul. Finala a fost cu adevărat de nivel Premium, cu puncte extrem de spectaculoase, un tenis de nivel înalt prestat de cei noi finaliști. Gabriel Liahovici a primit în dar torfeul RTP Premium, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, cutia cu șosete de la Laboratorul de Șosete, 1500 de puncte RTP și 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2024.

În cadrul ceremoniei de premiere pentru turneul RTP Premium, Gabriel Cristian Liahovici a primit în dar și trofeul de lider RTP, personalizat cu numele său. Rareș Cătălin Daia, Campion RTP 1000 în 2023, a fost cel care i-a înmânat trofeul de lider RTP.

Constantin Ionel Bărcănescu, desemnat al doilea favorit al turneului RTP Premium, a reușit un parcurs aproape perfect până în finală. Și-a confirmat statutul de al doilea favorit deși a avut un traseu infernal până în finală. De ziua lui, de Sfântul Ion, și-a făcut cadou patru victorii, dintre care trei au fost victorii revanșă contra lui Tiberiu Purdea, Bogdan Dinescu și Rareș Cătălin Daia. Recuperat aproape complet, după intervenția chirurgicală la spate din luna octombrie 2023, fapt ce l-a împiedicat să participe la Turneul Campionilor RTP 2023, Constantin Bărcănescu a fost recompensat cu trofeul de finalist RTP Premium, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 1100 puncte RTP și 50 lei pentru RTP Finals 2024.

Patru jucători din cei 42 participanți la primul turneu RTP din anul 2024, au fost sărbătoriți la RTP, întrucât poartă numele de Ion:   Ionel Constantin BărcănescuIoan FolfaIonuț Iulian Dragne și Ionuț Bogdan Din au primit câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 5 batoane de ciocolată de la Heidi și câte 200 puncte RTP peste grila standard a turneului RTP Premium. Cei patru au fost aplaudați și li s-a cântat La Mulți Ani, în cadrul turneului din 7 ianuarie 2024, desfășurat la Club Spotiv Galaxy din București.

Primul turneu RTP din anul 2024 a fost un real succes, întrucât au participat 42 de jucători, primii doi favoriți au ajuns în finală, iar Mircea Trocaru a bifat victoria cu numărul 100 la RTP.

Toți cei 42 jucători participanți la Turneul RTP Premium din 7 ianuarie 2024, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.

>