Breaking news

Cristian Coman a decedat în atentatul terorist de la Nisa din 14 iulie

Sânge românesc vărsat în atentatul terorist de la Nisa. Cristian Coman, în vârstă de 34 de ani, este primul român mort în urma atentatului terorist produs pe 14 iulie la Nisa, când un bărbat a intrat cu camionul în mulțime și au călcat efectiv oamenii adunați să vadă focurile de artificii de Ziua Franței.

cristian comanMinisterul Afacerilor Externe confirmă faptul că un român se numără printre victimele atentatului terorist din 14 iulie de la Nisa.

”Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul. Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române. Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv. În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze. Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis recentNEWS.ro.

Ziua Națională a Franței s-a încheiat tragic la Nisa. Un bărbat aflat la volanul unui camion a intrat cu acesta pe o distanță de doi kilometri în mulțimea de oameni care urmăreau în stradă focurile de artificii. Acesta a ieșit, apoi, din mașină și a tras în mulțime. Ministrul francez de Interne a confirmat, mai târziu, că atacatorul a fost ucis de către polițiști.

Potrivit ultimului bilanţ detaliat, 84 de persoane au murit, 202 persoane au fost rănite în atacul de la Nisa.

>