Breaking news

Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea Elodiei

Cristian Cioacă a fost condamnat marți la 22 de ani de închisoare cu executare pentru uciderea Elodiei Ghinescu și pentru profanare de cadavru.

cioaca si elodiaLa cinci luni de la trimiterea în judecată, Cristian Cioacă a fost condamnat azi, la 22 de ani de închisoare de către Tribunalul Argeș, pentru uciderea Elodiei Ghinescu.

Avocata familiei Ghinescu, a spus la Realitatea TV, că decizia de azi a judecătorilor i se pare prea blândă pentru Cioacă, întrucât acesta a luat viața unui om.

Instanța a decis ca Cioacă să plătească și daune morale de 250.000 de euro pentru familia Elodiei cât și pentru copilul său.

În rechizitoriu, procurorii precizează că: În noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care inculpatul Cioacă Constantin Cristian i-a aplicat soţiei sale, victima Ghinescu Elodia multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a transportat cadavrul în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a facilita ascunderea acestuia. Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș.

În noaptea săvârşirii infracţiunii, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

În zilele următoare, inculpatul a derulat o serie de activităţi menite a-i asigura evitarea tragerii la răspundere penală. Astfel, într-o primă fază, acesta a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii ori a depesării sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 Km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 08.10.2007.

Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului.

Ulterior datei de 2 septembrie 2007, inculpatul a desfăşurat o operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei Cioacă-Ghinescu, referitoare la relaţia extraconjugală a victimei şi vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai.

Scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecări voluntare de la domiciliu şi deturnarea atenţiei de la aspectul esenţial, respectiv varianta uciderii acesteia de către inculpat.

După ce a întreprins toate aceste demersuri, în data 5 septembrie 2007, inculpatul Cioacă Constantin Cristian a anunţat oficial dispariţia soţiei sale.

Decizia de azi a Tribunalului Argeș poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

>