Breaking news

Cristian Cioacă, arestat preventiv pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Polițistul Cristian Cioacă a fost arestat preventiv miercuri, pentru că și-ar fi ucis soția, pe Elodia Ghinescu.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au acceptat recursul procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Cristian Cioacă.

Polițiștul brașovean este acuzat de procurori că în 2007 și-a ucis soția, pe celebra avocată Elodia Ghinescu.

Decizia de azi a Curții de Apel survine după ce Tribunalul București a decis  pe 28 noiembrie că nu sunt suficiente probe pentru arestarea lui Cioacă și că este posibil ca Elodia să fie în viață.

Însă, probele adunate de criminaliști din apartamentul lui Cristian Cioacă, cu ajutorul unui aparat de ultimă generație, au scos la iveală urme de sânge atât pe tocul pistolului polițistului cât și sub parchet și pe alte obiecte din dormitor.

Astfel, pe uşa de acces în dormitorul familiei au fost  găsite nouă urme de sânge aparţinând Elodiei Ghinescu, iar pe tocul de lemn al uşii o altă urmă.

Alte urme de sânge au fost  găsite de anchetatori pe maşina de spălat, pe gresia şi faianţa din baie, pe o sticlă de parfum aflată pe noptiera în dormitor şi sub lada de lemn situată pe holul apartamentului.

Anchetatorii stabilind că poliţistul, după ce a ucis-o, i-a tranşat trupul, pentru a-l putea ascunde.

Instanţa arată în motivarea deciziei că în acest caz s-a reţinut că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, Cristian Cioacă, pe fondul unor relaţii tensionate în familie, a ucis-o pe soţia sa, Elodia Ghinescu, după care a segmentat cadavrul şi l-a aruncat într-un loc necunoscut.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morţii acesteia a devenit definitivă şi irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

>