Breaking news

Cristi Stanciu: Mi-ar fi plăcut să lucrez la SMURD, însă nu mă țin balamalele

DJ-ul Radio 21, Cristi Stanciu a declarat pentru exclusivNEWS.ro, că i-ar fi plăcut să lucreze la SMURD, din dorința de a ajuta oamenii suferinzi, însă din păcate nu este contruit pentru a putea rezista la atâta suferință.

Dacă nu ar fi ales să facă radio și dacă era mai rezistent la suferință, Cristi Stanciu ar fi ales să lucreze la SMURD ca să poată  să-și ajute semenii la nevoie.

”Tot timpul am fost atras de idea de a face ceva pentru umanitate, pentru oameni. Mi-ar fi plăcut sa lucrez la SMURD, însă nu sunt construit pentru asta. Am un mare respect pentru oamenii care lucrează acolo. Nu cred că mă țin balamalele să văd oameni suferinzi, dar mi-ar fi plăcut să lcurez acolo în ideea de a face ceva real și palpabil pentru oameni”, spune Cristi Stanciu.

Și dacă nu îl țin balamalele să lucreze la SMURD, Cristi Stanciu a decis că paote să-și ajute și în alt fel semenii, astfel că împeună cu prietenii și familia au înființat o fundație. Prima acțiune umanitară demarată de fundația lui a fost în urmă cu câteva luni în Valea Screzii, unde a dus alimente pentru copii fără părinți care rămăseseră fără bucătărie în urma unui incendiu.

Alături de părinții și prietenii de familie am contitutit o asociație non profit pentru a putea face ceva pentru oameni. Suntem la început de drum, activăm de o jumătate de an. Este îngrozitor de dificil să convingi alți oameni că vrei să faci un bine. Toți racționează foarte pozitiv, toți vor să se implice, dar când se pune problema de făcut efectiv, intervine viața fiecăruia. Toți avem un program, avem probleme, toți avem greutăți și nu toți au timpul sau resursele necesare să se implice. Prima noastră experiență a fost în urmă cu câteva luni în Valea Screzii unde le-au ars câteva dependințe. Sunt vreo 400 de suflete care au rămas fără bucătărie, locul unde li se face mâncarea. Treaba asta a fost mediatizată, iar eu am auzit de la știri de acest eveniment nefericit. M-a impresionat foarte tare, motiv pentru care am pus mâna pe telefon și i-am sunat pe toți din asociație. În două zile ne-am mobilizat și am umplut o dubă cu diferse alimente. Am mers la cumpărături pe banii noștri pentru că nu aveam fonduri strânse la momentrul respectiv, și am cumpărat alimente pentru copii. În clipa când am ajuns acolo erau cei 400 de copii care se implicau și ei să dea o mână de ajutor, și pe lângă ei mai erau și alte 200 de persoane din toate colțurile țării. Oamenii se organizaseră între ei astfel încat să ajute la descărcat alimente și să puna lucrurile unde trebuie. A fost extraordinar cum o știre a reușit să mobilizeze atâția oameni și am realizat de fapt că țara asta e plină de oameni care își doresc să facă lucruri frumoase”, povestește Cristi Stanciu.

În luna mai 2012, Cristi Stanciu a fost desemnat ”Cea mai bună voce de radio din România”, în urma unui sondaj național desfășurat pe site-ul de știri exclusivNEWS.ro