Breaking news

Crin Antonescu spune că nu a fugit din București la Teleorman ca să devină senator

Președintele PNL, Crin Antonescu a explicat luni într-o conferință de presă motivele pentru care a ales să candidenze pentru un nou mandat de senator, într-un colegiu din județul Teleorman.

Antonescu a spus că nu fuge din București pentru că nu ar avea asigurat mandatul de senator ci doar pentru că așa a dorit ca la alegerile parlamentare din 9 decembrie să candideze în Teleorman.

Candidez la Senat la Teleorman, și vreau să precizez, în legătură cu această candidatură și cumva și cu discuția publică extrem de intensă care văd că s-a născut, trei lucruri. Unu, este dreptul fiecărei formațiuni politice, alianță, partid, candidat să decidă într-o competiție electorală unde candidează. Nu confundăm alegerile parlamentare nici cu alegeri locale, nici cu alegeri prezidențiale. Fără îndoială că, în cazul unui președinte de partid, trebuie să intre în calcul nu doar interesele sale strict în calitate de candidat, ci ansamblul construcției politice din care face parte și, în sensul acesta, avem o lege electorală în vigoare care necesită calcule extrem de complicate. Eu puteam candida foarte bine în orice loc, în orice colegiu din România, cu excepția județelor Harghita, Covasna, în București fără niciun fel de îndoială. Reamintesc faptul că am candidat în București în 2008, atunci când contextul politic nu era favorabil PNL și când alții plecau din București”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a ținut să precizeze că încă se bucură de polularitatea a 35% dintre alegători și că este imun la ura PDL-iștilor și a imbecililor care sun că a fugit din București.

Dacă cineva crede că este îndreptățit să folosească formula ‘a fugit din București’, o poate folosi. Sunt deja imun la revărsarea de ură, de calomnie, de insultă care îmi este adresată de toată echipa bine hrănită a propagandei băsiste, așa încât o formulă în plus nu mai contează. Reamintesc însă faptul că nici preopinenții nu au reușit să desemneze un candidat, după diverse încercări mai mult sau mai puțin hazlii și că, deci, nu acesta este motivul pentru care am optat pentru Teleorman. Aș vrea să le transmit public imbecililor care insultă în masă toți cetățenii din Teleorman prezentându-i ca pe o masă amorfă de oameni manipulați și fără opțiuni politice, aș vrea să le reamintesc și să le spun foarte clar că toate alegerile de orice fel au dovedit că cetățenii din Teleorman, ca toți ceilalți cetățeni ai României, au opțiuni politice diverse” a mai precizat liderul PNL.

Liderul PNL, a mai precizat că: în cariera mea politică până acum, am avut două mandate în continuitate, consecutive, în județul Tulcea, de unde am pornit în cariera politică și am avut două mandate consecutive în București. La Teleorman am mai fost și mai merg acum.

>