Breaking news

Crin Antonescu spune că monarhia constituțională ar fi cea mai bună formă de guvernământ pentru România

Președintele Senatului, Crin Antonescu a declarat miercuri că monarhia constituţională este cea mai convenabilă formă de guvernământ pentru o ţară ca România.

Prezent miercuri la Palatul Elisabeta, la ceremonia în care i s-a conferit Regelui Mihai, Emblema de Onoare a Armatei României, Crin Antonescu, a spus că România are nevoie de monarhie.

”Eu am trăit vremuri în 1990 în care erai într-un pericol fizic dacă pomeneai de Rege, dacă vorbeai despre monarhie, dacă încercai să discuţi măcar faptul că ţara asta a avut o istorie înainte de comunişti, că ţara asta a fost violată de regimul instalat de sovietici şi de tot ceea ce a urmat, şi că instalarea unei conduceri, aşezarea ei constituţională trebuie să aibă legitimitate. Dacă am avut curajul să susţin, asemeni altor colegi (…) în 1990, nu am de ce să nu susţin în 2012. Eu personal continui să cred că o monarhie constituţională este categoric forma cea mai convenabilă de guvernământ pentru o ţară ca România şi nu mai aduc acum argumentele, pot să o fac pe larg, cred că se şi cunosc… Nu ştiu dacă va fi posibil acest lucru, dar în ceea ce priveşte convingerea mea, să nu aveţi nicio ezitare”, a spus Antonescu.

Întrebat despre faptul că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat de curând că ar susţine revenirea la monarhiei, Antonescu a răspuns: Nu cred că sunt un om care-mi schimb părerile de pe o zi pe alta, mă bucur că numărul nostru creşte.

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți că în 2013, când se va revizui Constituția României, el ar opta pentru reintroducerea Monarhiei.

Eu aş opta pentru monarhie, pentru că eu cred că monarhia ne-ar aduce mari avantaje, în plan intern şi în plan extern, enorm de multe avantaje. În primul rând pentru că în plan intern am avea în monarh o persoană, o instituţie care nu are legături partinice cu cei de pe scena politică, deci este detaşat. (…) Anul trecut, văzându-l pe Regele Mihai în Parlament, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, nu a dat altceva decât impresia unui adevărat om de stat”, a susţinut Tăriceanu.

>