Breaking news

Crin Antonescu: Nu vreau să fiu un preşedinte momâie

loading...

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la un miting organizat la Cluj, pentru susținerea candidaților la europarlamentare, că nu vrea să fie un ”președinte momâie” care să stea să asiste cum unii taie pe bucăți România și o vând la fier vechi.

crin antonescuCrin Antonescu începe să semene din ce în ce mai mult cu Traian Băsescu. Liderul PNL anunță de pe acum că dacă va deveni președintele României, va fi la fel de ”jucător” ca și Băsescu.

Eu vreau să fie preşedintele României şi cu ajutorul cât mai multor români şi a bunului Dumnezeu sper că voi fi ! Nu vreau să fiu un preşedinte momâie care să asiste la modul în care diverşi domni îşi taie bucăţi din România aşa cum au tăiat fier vechi şi fac cu ea ce vor sau fac cu acele bucăţi din România ce vor. Nu e niciun fel de secret faptul că şi domnul Ponta şi cei pe care i-a declarat acum- în discuţiile noastre când am pregătit alianţa Uniunea Social Liberală avea o părere contrară, dar cei pe care astăzi îi declară ca fiind reazăm şi esenţa şi sursa partidului său şi guvernării sale şi democraţiei în România, e limpede că aceşti oameni nu vor doar să nu fie hărţuiţi-ceea ce e legitim să vrea- e limpede că aceşti oameni nu vor doar să nu fie persecutaţi pe motive politice de un preşedinte ostil-ceea ce e perfect legitim să vrea- e clar că aceşti oameni doresc să fie ei şi clientela lor deasupra legii şi ceea ce simt-şi vă spun deschis acum- este că dacă aceşti oameni pun mâna şi pe Preşedinţie, nu se vor mulţumi cu atât, ci vor încerca să folosească  aceste instrumente, la rândul lor, împotriva adversarilor politici sau împotriva celor care mişcă. Pentru că ce face baronul când e el baron într-o bucată din România? Pune stăpânire pe ea în aşa fel încât nimic în economie, în presă, în toate domeniile publice nu mai mişcă fără aprobarea lui. În momentul în care aceşti oameni pun mâna pe instituţiile judiciare, prin intermediul Preşedinţiei , asta se va întâmpla cu toată ţara”, a spus Antonescu la mitingul electoral de la Cluj.

Antonescu l-a atacat din nou pe Ponta, despre care a spus că: Domnul Ponta  vorbeşte despre un preşedinte liniştit, cuminţel, eventual care să cumpere covrigi cu Dragnea, să-i dea şi lui Pendiuc şi cam atât. Domnule, eu le dau câţi covrigi vor ei, dar, să fie foarte limpede, atâta vreme cât românii doresc să-şi aleagă în continuare preşedintele, e la mintea cocoşului că nu doresc să aleagă acest preşedinte doar ca să facă poză la ocazii. Doresc să aleagă acest preşedinte pentru ca el să aibă un rol, şi un rol major de jucat în fruntea statului român. Doresc să aleagă acest preşedinte pentru ca toate garanţiile pe care fiecare cetăţean, prin intermediul Constituţiei şi a instituţiilor care păzesc şi aplică Constituţia i le acordă, să le aibă pentru ca domeniile extrem de importante ale politicii externe, ale conducerii Armatei şi structurilor militare, ale vederii, cum spune  Constituţia, asupra bunei funcţionări a instituţiilor inclusiv cele judiciare, toate aceste lucruri care nu pot fi politizate partizan, să revină în coordonarea acelui om pe care românii îl aleg în general dintr-un partid sau propus de un partid dar tocmai spre a nu fi partizan.

În 2004, când a devenit Președintele României, Traian Băsescu a anunțat că nu va sta cuminte la Cotroceni și că va fi un președinte jucător.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian