Breaking news

Crin Antonescu nu împărtășește ideea cu excluderea lui Tăriceanu din PNL

Crin Antonescu s-a declarat mâhnit să vadă că oameni cu experienţă politică, precum Călin Popescu Tăriceanu fac declarații politice iresponsabile doar ca să bucure dușmanul PNL, adică pe Băsescu.

crin antonescuCrin Antonescu a declarat sâmbătă într-o conferință de presă faptul că nu înțelege de ce Călin Popescu Tăriceanu pute pe tapet problema desemnării candidatului la președenție deși acest lucru a fost hoătărât în cadrul USL încă din 2012. Precizând că PNL are teme mult mai importante la ora actuală precum bugetul de stat, guvernarea României, modificarea Constituției și eficientizarea Parlamentului.

Tema candidaturii sau candidatului la alegerile prezidenţiale din partea USL-ului nu este o temă de actualitate, după cum tema alegerilor prezidenţiale nu este o temă de actualitate, ea face interesul jurnalistic din motive pe care le înţeleg. În USL, nişte congrese au stabilit foarte clar – Congres al PNL, al PSD, al PC – în data de 7 aprilie 2012, dacă nu greşesc, candidatura. Este o candidatură recunoscută de partenerii politici, este o candidatură de care opinia publică a luat act, care a intrat ca atare în conştiinţa opiniei publice şi a electoratului din România. Avem sondaje care, atâtea câte s-au făcut pe intenţia de vot la preşedinţie, deschise sau închise, care nu dau vreun semn de îngrijorare în legătură cu şansele majore ale candidatului USL de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL spune că și în interiorul partidului această problemă cu candidatura la președenție a fost tranșată dar că dacă se dorește subiectul se va discuta la Congresul Extraordinar din februarie.

Însă l-a atacat pe Tăriceanu despre care a spus că acesta nu candidează la nicio funcție în partid nici nu s-a înscris în cursa pentru  a fi desemnat ministru dar vine și face propuneri de pe margine evitând circuitele competiţionale ale partidului.

Nu se poate, la experienţa politică a unui om ca domnul Tăriceanu, nu se poate să nu înţelegi că este jenant ca deja, în repetate rânduri, să vii şi să spui ceea ce spun şi ceea ce vor să audă adversarii politici ai acestui partid. Avem Congres peste trei săptămâni. Este un Congres care se va desfăşura în maximă transparenţă, precum toate congresele Partidului Naţional Liberal, în care orice se poate propune şi în care orice se poate decide. N-am niciun fel de problemă, am conştiinţa perfect împăcată, chiar dacă ar trebui să plec de la conducerea Partidului Naţional Liberal, că în calitate de preşedinte al acestui partid, am ajuns la cel mai mare scor al partidului după 1990, am ajuns la statutul de partid mare în România”, a precizat Antonescu.

Răspunzând unei întrebări venite din partea presei, Crin Antonescu a spus: Dacă peste un an voi constata, aşa cum se constată, nu din alegeri interne, că nu sunt cel mai bun candidat al USL, mă retrag singur. Asta, cum să vă spun, ar trebui să ne gândim aşa: dar, dacă mor până atunci! Asta i-a mai rămas domnului Tăriceanu sau domnului Chiliman să spună. Domnilor, noi nu avem candidat, că poate moare până atunci. Sigur, lucru care se poate întâmpla, Doamne fereşte, cu oricare dintre noi, numai bunul Dumnezeu, nu vreun congres hotărăşte asta. 

În privința excluderii lui Tăriceanu din PNL, Crin Antonescu precizează: Eu nu împărtăşesc ideea excluderii. După cum ştiţi, după cum am mai spus, am pledat împotriva propunerii de excludere a domnului Chiliman. Tot ce îmi doresc este, însă, ca în acest congres să discutăm şi să decidem tot ce e de decis, inclusiv, repet, o punere în discuţie a acestei candidaturi de către domnul Tăriceanu, o candidatură…. Bun, înţeleg şi de la domnul Tăriceanu că sunt mulţi, dar nu putem să aflăm un nume. Ceea ce spun, însă, cu excluderi sau fără, încă o dată spun, nu cred că este cazul, eu nu susţin o asemenea propunere, totuşi partidul acesta are dreptul la stabilitate şi la seriozitate în faţa alegătorilor. 

La finalul conferinței de presă Crin Antonescu a ținut să precizeze că acest conflict este scopul dușmanilor, adversarilor, preopinenților noștri politici este ca râca din PNL să fie o poveste fără sfârșit.