Breaking news

Crin Antonescu: Dacă Băsescu nu era suspendat, izbucneau violențe sociale în România

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu a declarat sâmbătă la Antena 3, că România risca să înregistreze, în toamnă, violenţe sociale grave, dacă suspendarea lui Traian Băsescu nu ar fi avut loc.

Crin Antonescu a declarat sâmbătă în cadrul emisiunii ”Q&D”, de la Antena 3, că dacă suspednarea lui Băsescu şi referendumul de demitere nu ar fi avut loc, în toamnă ar fi fost violențe sociale grave.

Sute de mii de oameni, în fiecare seară şi aproape în fiecare localitate însemnată, în ianuarie-februarie, au dat aceste semne că soluţia era, atunci, alegeri anticipate şi parlamentare şi prezidenţiale. Nu am fi ajuns aici. Acum, dacă acest referendum nu avea loc, dacă această suspendare nu avea loc, din toamnă riscam să avem chiar violenţe sociale”, a spus Antonescu la Antena 3.

Preşedintele interimar a sus că deprecierea leului ar fi fost mai mare în toamnă dacă ar fi izbucnit violențe sociale. Până cel puțin pe 31 august, Antonescu rămâne președintele interimar al României.

Pe 31 august CCR, se va reuni pentru a decide soarta referendumului de demitere a lui Traian Băsescu. Până atunci, guvenrul trebuie să realizeze împreună cu autoritățile locale, actualizarea lsitelor electorale permanente.

>