Breaking news

Crin Antonescu a spus că nu merge la consultările de la Cotroceni

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat sâmbătă că el nu va merge la consultările dintre Băsescu şi partidele politice, care vor avea loc luni, la Cotroceni, pentru desemnarea premierului.

Crin Antonescu a spus că va desemna alt membru PNL care să meargă în locul lui la Palatul Cotroceni, la consultările cu Băsescu întrucât nu îi convine faptul că au fost chemate toate partidele deodată.

La o mare întâlnire, la care eu tot nu am înţeles – o să încerc să mă lămuresc – deci sunt chemate toate partidele? Este un mare colhoz aşa? Toate partidele la aceeaşi oră? Atunci o să discut la Partidul Naţional Liberal dacă merge cineva, eu nu merg. Sigur, nu-i o problemă. USL are de comunicat… Nu mi se pare normal: totuşi suntem în Parlament USL, ARD, PP-DD şi UDMR. Discuţiile iniţiatorul stabileşte cât doreşte să dureze, dar nu au vreo temă prea complicată. Nu văd de ce să ne ducem câte cinci de partid (…) treizeci de oameni. Păi iar nu sunt scaune, cum o să fie la Parlament, haideţi că-i comic. Important este că singurul lucru care trebuie să se întâmple şi care cred că se va întâmpla este ca preşedintele să-l desemneze pe Victor Ponta premier”, a spus Antonescu, la Antena 3.

Traian Băsescu a transmis vineri preşedinţilor partidelor parlamentare şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale din Parlament scrisori de invitaţie pentru participarea la consultările necesare desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului.

Consultările vor avea loc luni la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, simultan cu toate partidele.

>