Breaking news

Crin Antonescu a fost reales șef la Senat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost reales, miercuri, în funcția de președinte al Senatului României.

Pentru următorii patru ani de zile, Senatul României va fi condus de Crin Antonescu. Acesta a fost propus de către USL pentru această funcție, fiind de altfel și singura persoană care a candidat pentru acest post.

Miercuri a avut loc prima şedinţă de plen a Senatului din legislatura 2012 – 2016. Şedinţa a fost condusă de decanul de vârstă al senatorilor, domnul senator Eugen Durbacă, asistat de cei mai tineri patru senatori, şi anume: Miron Vasilica Steliana, Vâlcov Darius Bogdan, Florian Daniel Cristian, Rogojan Mihai Ciprian.

Pentru alegerea preşedintelui Senatului s-a utilizat procedura votului secret cu buletine de vot, iar pentru alegerea membrilor Biroului Permanent, votul secret cu bile.

În funcţia de preşedinte al Senatului a fost propus şi ales domnul senator Crin Antonescu, care a obţinut 136 de voturi pentru şi 29 de voturi împotrivă.

La începutul lucrărilor, a fost intonat Imnul de Stat al României şi preşedintele decan de vârstă, domnul senator Eugen Durbacă, a adresat plenului un scurt cuvânt de deschidere.

Ordinea de zi a şedinţei, aprobată în unanimitate de plen, a cuprins constituirea Comisiei de validare a mandatelor de senatori şi alegerea membrilor Comisiei de validare, în număr de 15 senatori.

În partea a doua a lucrărilor, pe ordinea de zi a plenului Senatului s-a aflat dezbaterea raportului Comisiei de validare, şedinţa solemnă consacrată depunerii jurământului de credinţă faţă de ţară şi popor de către senatori, constituirea grupurilor parlamentare şi alegerea preşedintelui Senatului şi a celorlalţi membri ai Biroului Permanent al Senatului.

Plenul Senatului a aprobat cu unanimitate de voturi Raportul Comisiei de validare a mandatelor de senator.

După depunerea jurământului de credinţă de către senatori, s-au constituit grupurile parlamentare şi au fost prezentate conducerile acestora.

În urma propunerilor făcute de grupurile parlamentare, componenţa Biroului Permanent nou ales este următoarea: vicepreşedinţi: senatorii Moga Nicolae (PSD), Constantinescu Florin (PSD), Dumitrescu Cristian Sorin (PSD), Vasile Nistor (PC); secretari: senatorii Rotaru Ion (PSD), Oprea Mario Alexandru (PNL), Pereş Alexandru (PDL), Voichiţoiu Haralambie (PPDD); chestori: senatorii Chelaru Ioan (PSD), Marius Nicoară (PNL), Verestoy Attila (UDMR), Pelican Dumitru (PC).

>