Breaking news

Criminalul care a ucis şapte persoane în Franţa voia să atace un militar

loading...

Ministrul de Interne francez, Claude Guéant a delcarat că Mohamed Merah, presupusul criminal în serie care a ucis şapte persoane în sud-vestul Franţei voia să atace un militar, nu o şcoală evreiască.

Pentru că nu a găsit o unitate militară unde să ucidă soldaţi, criminalul a atacat luni şcoala evreiască, ucigând un profesor şi trei copii.

A spus că luni voia să ucidă un alt militar şi nu a găsit, şi-a îndreptat răzbunarea asupra colegiului, asupra acestei şcoli evreieşti, acestor copii masacraţi“, a explicat Guéant pentru postul de televiziune LCI.

Procurorul din Paris François Molins a confirmat că Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, intenţiona să ucidă un militar, miercuri, la Toulouse.

El intenţiona, de asemenea, să atace “doi funcţionari din cadrul poliţiei, pe care îi identificase deja”, potrivit lui Molins. Astfel, erau vizaţi doi şefi ai serviciului de poliţie din Toulouse.

Mohamed Merah a afirmat că a acţionat conform instrucţiunilor Al-Qaida, ucigâd între 11 şi 19 martie la Toulouse şi Montauban trei militari de origine magrebiană şi un profesor de religie şi trei copii, în vârstă de patru, cinci şi şapte ani, într-o şcoală evreiască.

Mohamed Merah este în continuare blocat în apartamentul său din Toulouse, înconjurat de forţele speciale de poliţie  franceze.

loading...