Crimă şi furt de arme la Dorohoi

Comandantul pazei de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi, a fost ucis în această dimineaţă în jurul orei 5, de unul dintre colegii săi, subofiţerul Robert Gabriel Atodiresei, care a fugit cu armamentul şi muniţia din cadrul unităţii. La scurt timp după comiterea crimei, subofiţetul a fost găsit mort în apropiere de Dorohoi.

robert-gabriel-atodireseiPotrivit Mediafax, prefectul de Botoşani, Cristian Roman, a declarat că în urma cercetărilor efectuate până acum, s-a stabilit că ofiţerul pazei, Adrian Ciobanu, în vârstă de 27 de ani, nu a fost împuşcat, ci a murit din cauza unor lovituri. La locul crimei, anchetatorii au găsit un briceag.

Reprezentanţii ISU au constatat în urma verificărilor, că subofiţerul suspectat de crimă, Gabriel Atodiresei, în vârstă de 25 de ani (foto Mediafax),  a sustras din corpul de pază al inspectoratului 12 pistoale Carpaţi de calibru 7,65 milimetri, un pistol de exerciţiu şi 240 de cartuşe.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, după ce şi-ar fi omorât colegul, Atodiresei a chemat un taxi care l-a lăsat lângă o pădure aflată la aproape zece kilometri de Dorohoi. Aici, anchetatorii l-au găsit pe subofiţer împuşcat în cap. Ei susţin ipoteza că acesta s-a sinucis cu pistolul din dotare, deoarece i s-ar fi făcut frică de consecinţele faptelor sale. Anchetatorii au putut afla locul în care se afla Atodiresei, după ce i-au localizat telefonul mobil.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Cristi Popovici, a declarat că armamentul şi muniţa furate din Detaşamentul de Pompieri Dorohoi, au fost găsite într-o clădire de lângă municipiu.

Potrivit unor surse poliţieneşti, citate de Mediafax, judeţul Botoşani a fost închis începând cu ora 6.00, fiind mobilizaţi 800 de poliţişti pentru găsirea suspectului şi a armelor.

>