Breaking news

Creștinii ortodocși și cei catolici au sărbătorit împreună Paștele, pentru al doilea an consecutiv

Sute de milioane de credincișoi ortodocși și romano-catolici și greco-catolici  din întreaga lume, au sărătătorit și în acest an Sfintele Sărbători de Paște în aceeași zi.

slujba.pasteRomânii ortodocși din toată țara au celebrat alături de cei catolicli, Învierea Domnului Isus Cristos. Peste 3,000 de români au primit cu bucurie în suflet vestea Învierii Domnului la Catedrala Patriarhală din Capitală, unde slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Romano-catolicii au primit şi ei lumina sfântă şi au rostit în cor: Cristos a înviat. În Bucureşti, cea mai impresionantă ceremonie a fost organizată la Catedrala Sfântul Iosif.

După ce s-au rugat afară şi au aprins lumânarea pascală, preoţii romano-catolici au intrat în Catedrală unde au împărţit credincioşilor Sfânta Lumină a Învierii.

Şi la Betheleem, mii de pelerini au participati la slujba care a avut loc la Biserica Naşterii Domnului.  La Moscova, în Catedrala Hristos Mântuitorul, mii de credincioşi au luat parte la slujba oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril.

În Catedrala Sfântul Petru de la Vatican, în prezenţa credincioşilor catolici, Papa Benedict al XVI-lea, a oficiat slujba Învierii Domnului.

La Ierusalim, creştinii au asistat la ceremonia de la Biserica Sfântului Mormânt, de unde au luat Lumină. O delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a adus, sâmbătă, la Bucureşti Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special.