Breaking news

Crește cerbi și îi vinde la export

Un avocat ardelean și-a construit la poalele Gurghiului o fermă de cerbi pe care îi crește și îi vinde restaurantelor de lux din toată lumea, scrie realitatea.net.

ferma.cerbiProprietarul fermei de cerbi este avocatul de 46 de ani, Sorin Sabău din Reghin. În urmă cu şase ani, bărbatul a pornit o afacere inedită. O fermă de cerbi, chiar la poalele munţilor Gurghiu. Pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare, trăiesc peste 100 de cerbi şi ciute.

Ideea era de a nu sacrifica animalul, ci de a-l valorifica în special la pensiuni. Ferma de cerbi era cu tentă educaţională, dacă vede copilul aşa ceva, are o anumită educaţie în protejarea animalelor, interacţiunea cu natura asta a fost ideea„, a declarat Sorin Sabău.

Un kilogram de coarne de cerb de catifea poate costa până la 3.500 de dolari, iar 300 de grame de carne pot valora chiar şi 80 de dolari, în funcţie de gusturile clienţilor.

Ferma de cerbi este unică în ţară, şi prima din Europa ca şi suprafaţă. Exemplarele sunt aduse tocmai din Marea Britanie, Germania sau Franţa şi s-au acomodat perfect climei din România.