Breaking news

Crama Oprișor, medalie de aur la Frankfurt International Trophy pentru vinul MĂIASTRU Fetească Neagră

Vinurile MĂIASTRU, produse din strugurii cultivati pe colinele Oltenesti ale Oprisorului, au fost premiate în Germaina la celebrul festival internațional de vinuri de la Frankfurt.

Vinul MĂIASTRU Fetească Neagră a primit medalia de aur la Frankfurt International Trophy 2022.

Juriul a apreciat vinul produs în inima Olteniei din struguri românești.

Gustoase, suculente si dezinvolte precum starea de spirit exuberantă tipic Olteneasca, vinurile MĂIASTRU, sunt o evocare în simțuri a legendei păsării-regină, cu rădăcini în povestirile și tradițiile populare.

Cunoscută în multe culturi ca reper, Pasărea Măiastră este ca o oglindă a soarelui, strălucind în mii de culori, de o frumusețe nepământeană.

Pasărea Măiastră, reprezentată grafic, in alb şi negru pe etichetă, este creaţia artistului Ciprian Paleologu, şi reprezintă mesajul de spirit al existenţei Oltenilor de-a lungul istoriei îndelungate, plină de evenimente, multe conflicte şi frământări. Oltenii s-au susţinut, s-au apărat şi s-au ridicat precum Pasărea Măiastră din propria cenuşă.

În ax de simetrie, pasărea legendară se înfățișează simultan în cele trei faze ale puterii sale: cu aripile împreunate, simbol al odihnei și pregătirii, cu aripile desfăcute în plin zbor, manifestarea forței depline, și cu aripile ascendente, într-o atitudine protectivă asupra lumii.

Treimea este de fapt un întreg incandescent ce iluminează universul. La fiecare soi de vin în parte, aureola din jurul pasării măiastre radiază o nouă culoare, vie și plină de mister.

Vinurile MAIASTRU trebuie descoperite meticulos, spre a ne putea bucura de fiecare detaliu pe care pământul oltenesc l-a picurat și destăinuit în rodul viei.

Fiecare vin, fiecare concept și etichetă a Cramei Oprişor este o exprimare vizuală și gustativă a unei părți din autenticitatea locului. Tradițiile, obiceiurile şi credințele Olteniei Profunde nu sunt decât respirațiile zilnice, mereu proaspete, ale unor trăiri ce surprind prin originalitate și putere de seducţie.

Prin vinul Cramei Oprişor încercăm să aducem la lumină valorile unui prezent pe care oamenii îl gustă, îl recunosc și îl apreciază.

SMERENIE (asamblaj roşu din soiurile Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder)

Celebrele vinuri produse de Crama Oprișor sunt degustate pentru al doilea an la rând și de jucătorii RTP care participă la turneele Romanian Tenis Premium. Crama Oprișor este partener oficial al RTP.

>