Breaking news

Coşuri de gunoi, ghivece de flori şi bănci de 27 milioane euro în București

loading...

Firma King Industrial, implicată în dosarul Apostu, pune coşuri în Bucureşti pentru 27 milioane euro.

Caracatiţa corupţiei primarului Sorin Apostu se extinde şi la Primăria Municipiului Bucureşti.

Administraţia Străzilor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a atribuit pe 30 noiembrie 2011, Asocierea SC Delta ACM 93 SRL& SC King Industrial Enterprises SRL & SC Total Strada SRL & SC AA Marketing& Management SRL- lider asociere SC Delta ACM 93 SRL, un contract în valaore de 26, 9 milioane euro fără TVA.

Contractul numărul 118764 din 30.11.2011 ,  în valoare de 26,9 milioane euro pentru  “Furnizare şi montaj mobilier urban în municipiul Bucureşti”, a fost atribuit consorţiului de firme prin licitaţie dechisă.

Caietul de sarcini prevede că firma câştigătoare să livreze şi să monteze în următorii patru ani, coşuri de gunoi de diferite forme şi mărimi, bănci, ghivece de flori, jrardiniere, lădiţe de lemn, stâlpi de iluminat, suporturi pentru biciclete, elemente decorative, stâlpi de protecţie, bariere şi limitatoare de viteză.

Firma SC King Industrial Enterprises  SRL, parte a acestui contract,  este implicată în dosarul de corupţie al primarului Sorin Apostu de la Cluj, arestat preventiv pentru 29 de zile.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, firma SC King Industrial Enterprises  SRL, ar fi primit în 2007, un contract în valoare 140 milioane euro pentru diferite lucrări de reparaţii la infrastructura rutieră din oraş.

Mustafa Bekar, cetăţean turc, acţionar la companiile King Industrial Enterprises SRL, este acuzat ca i-ar fi cumpărat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş, i-ar fi plătit cazarea la un hotel din Capitală si i-ar fi achitat nota de plată în octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca, pentru mai multe haine pentru Monica Apostu, soţia primarului.

Până în septembrie 2007, la compania  King Industrial Enterprises, a fost asociată şi Liliana Călin, despre care ziarul Cancan a relatat, în mai 2007, că ar fi avut o relaţie cu actualul premier Emil Boc.

În prezent, Lilian Călin este căsătorită cu Dragoș George Bogdan, cel care a fost numit în 2009 vicepreședinte al ANAF.

În următorii patru ani, firmele SC Delta ACM 93 SRL& SC King Industrial Enterprises SRL & SC Total Strada SRL & SC AA Marketing& Management SRL, vor maonta coşuri şi bănci în Bucureşti pentru fabuloasa sumă de 27 milione euro plus TVA.

 

 

 

loading...