Breaking news

Cosmin Argintaru a cucerit turneul RTP Premium 2023 după ce a ratat nouă mingi de meci

Cosmin Argintaru a câștigat cucerit duminică, 22 ianuarie 2023, turneul RTP Premium, după ce a ratat primele nouă mingi de meci. Abia cu a zecea șansă a reușit să-și adjudece primul turneu organizat de Romanian Tenis Premium în noul an.

Cosmin Argintaru, desemnat al șaptelea favorit al turneului RTP Premium 2023, a început anul cum nu se poate mai bine. A jucat aproape perfect, a bifat cinci victorii într-o singură zi și a cucerit cel de-al doilea trofeu RTP din carieră.

Finala RTP Premium a fost o reeditare a finalei RTP 1000 din 19 iunie 2022 când l-a învins în finală tot pe Marin Cucu. Grație celor 1500 puncte RTP primite duminică, Cosmin Argintaru urcă în premieră pe locul șase RTP cu un total de 6795 puncte. Duminică, la ceremonia de premiere, Cosmin Argintaru a primit trofeul turneului RTP Premium, chiar de la iubita sa care l-a susținut și încurajat de pe margine, pe tot parcursul zile. Trofeul va fi personalizat cu numele său. În plus, Cosmin a primit și o sticlă de vin de la Crama Oprișor și celebra cutie cu 24 perechi de șosete oferită de Laboratorul de șosete. Cosmin Argintaru primește și un voucher RTP în valoare de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023 unde este deja calificat.

Marin Cucu a făcut un turneu aproape perfect dar în finală nu a reușit să-și ia revanșa în fața lui Cosmin Argintaru. Finala a fost cu adevărat de nivel Premium, cu lovituri puternice de ambele părți ale fileului. Marin Cucu a reușit o performanță incredibilă în finală. A reușit să revină în setul doi de la 2-5 la 5-5, salvând nu mai puțin de 9 mingi de meci. Cea de-a zecea nu a mai putut să o salveze și să împingă soarta setului doi în tie-break. Crampele din finalul setului doi, instalate la mușchii ambelor picioare, au fost un impediment clar în răsturnarea soartei finalei RTP Premium. Marin Cucu a fost recompensat cu 1100 puncte RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 50 pentru RTP Finals 2023 și trofeul finalistului care va fi personalizat cu numele său.

În cadrul turnului RTP Premium 2023 au debutat în circuitul RTP patru noi jucători: Sorin Țicu, Fleancu Țante, Bogdan Dinescu și Ioan Folfa. Sorin Țicu și Fleancu Tante au acces până în semifinalele turneului.

În premieră, începând cu acest turneu, RTP oferă finalistului și campionului, doar trofee special create pentru RTP care după disputarea finalei, se personalizează cu numele jucătorilor.

>