Corul Madrigal serbează 50 de ani la Garantat 100% de la TVR 1

Ediţia din 17 februarie a emisiunii Garantat 100% este dedicată uneia dintre cele mai renumite instituţii de cultură din România: Corul Naţional de Cameră Madrigal, de la a cărui înfiinţare se împlinesc 50 de ani.

corul madrigalDe altfel, ca o recunoaştere a valorii excepţionale a acestui for artistic, Corul Madrigal a fost declarat în 1992, la Paris, „Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO”.

Părintele, fondatorul, creatorul acestei excepţionale instituţii culturale a fost dirijorul Marin Constantin.

Continuatorii săi sunt Voicu Popescu – dirijorul şi directorul general adjunct al Corului  Madrigal, Veronica Maria Stoica – manager şi membru al corului din anul I de studenţie la Conservator, solistă, coristă şi profesor de canto la peste 4100 de concerte ale corului, în România, în ţări din Europa, Asia şi America, respectiv Anna Ungureanu – dirijorul secund al Corului Madrigal – cu o experienţă concertistică de 10 ani în cadrul Corului Madrigal.

Cum se gestionează astăzi, la jumătate de secol de la înfiinţare şi după un patronaj atât de răsunător al Maestrului Marin Constantin, o instituţie cu o carte de vizită impresionantă şi o imagine atât de elocventă în plan intern şi internaţional este tema de discuţie a emisiunii Garantat 100%.

Cătălin Ştefănescu şi invitaţii săi vorbesc despre cum se menţin echilibrele în interiorul corului, despre performanţă şi despre ce se află dincolo de imagine în Corul Madrigal.

Emisiunea Garantat 100% se va difuza duminică, 17 februarie de la ora 22.00 atât pe TVR 1 cât și pe TVR HD.

>