Breaking news

Corpul de Control va sesiza Parchetul în cazul terenurilor din comuna Nana

loading...

Corpul de Control al primului ministru va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul retrocedării terenurilor din comuna Nana.

basescu teren agricolCorpul de Control a trimis Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile din comuna Nana, raportul referitor la trecerea unor suprafeţe de teren în domeniul privat al oraşului Fundulea.

Corpul de Control al Prim-ministrului, ca organ cu atribuţiuni de control, va sesiza organele de urmărie penală, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), privind operaţiunile sau actele ilicite în legătură cu care au rezultat indicii de săvârşire a unor posibile fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni urmând ca organul de urmărie penală sau, după caz, instanţa de judecată, să hotărască asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunilor şi asupra vinovăţiei“, se arată în documentul trimis de Guvern, marţi, Comisiei parlamentare de anchetă.

Raportul arată că Primăria Nana a emis 22 de titluri de proprietate, pentru terenuri însumând 218 hectare, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Preşedintele Comisiei Călăraşi, Mihai Fifor a declarat, după încheierea şedinţei de luni, că raportul Comisiei va fi gata miercuri, după ce vor fi analizate o serie de documente solicitate de la

ANAF a anunțat că va face verificări la firma italiană Berfige SRL, care i-a vândut terenul din comuna Nana, Ioanei Băsescu.

loading...