Breaking news

Cornelia Corescu mai stă încă 60 de zile după gratii

Fosta șefă a ITM Timiș, reținută pe 15 septembrie și condamnată la 29 de zile de arest preventiv, va mai sta în închisoare încă 60 de zile, așa a decis Tribunalul Timiş.

Magistrații au decis prelungirea cu 60 de zile a mandatelor de arestare preventivă a fostei şefe a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Cornelia Corescu, şi al fostului secretar executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, în prezent suspendat din funcţie.

Cornelia Corescu a fost reținută miercuri seară de procurorii DNA după ce un administrator de firmă a denunțat-o pentru că i-a cerut 10.000 lei șpagă, bani care trebuiau donați în contul PDL Timiș.

În schimbul acestor bani, Corescu urma să intervină la funcţionari din subordinea sa, pentru a-i determina să nu aplice firmei respective sancțiuni.

Administratorul firmei nu a achitat decât 1.000 lei. Drept urmare, Corescu a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre.

Banii au fost ceruți prin intermediul lui Vasile Medeşan secretar executiv PDL Timiș. Procurorii DNA cercetează mai multe rapoarte întocmite de inspectorii ITM Timiş în cazul mai multor firme din judeţ, percheziţiile vizând biroul şefului instituţiei, Cornelia Corescu, şi compartimentele de relaţii contractuale şi securitate în muncă.

În septembrie 2007, ministrul Muncii de la acea vreme Paul Păcuraru a destituit-o din funcţie pe Cornelia Corescu pe motiv că a prejudiciat imaginea ITM Timiş. Corescu a contestat în instanţă decizia de demitere şi a câştigat, revenind, în 2009, la şefia ITM Timiş.

De șapte ani Cornelia Corescu este șefa ITM Timiș. În 2008 a candidat pentru un post în Senatul României din partea PDL. În prezent este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş.

Avocaţii celor doi au formulat deja recurs la menţinerea stării de arest, iar cererea acestora va fi judecată joi, la Curtea de Apel Timişoara.

Cornelia Corescu va fi transferată din arestul Poliţiei Timiş la Penitenciarul Arad, iar Vasile Medeşan, la Penitenciarul Timişoara.