Breaking news

Cornel Cristian Avramescu, ofiţer al Inspectoratului General pentru Imigrări, arestat preventiv pentru înșelăciune și uz de fals

loading...

Cornel Cristian Avramescu, ofiţer în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sâmbătă după-amiază, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în acte materiale şi uz de fals.

ofiter arestatPrim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, Ştefania Chelu, a declarat că în urma anchetei s-a stabilit faptul că ofițerul Cornel Cristian Avramescu a promis mai multor persoane că le va angaja în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor în funcţia de ofiţeri şi le-a eliberat adeverinţe şi legitimaţii fictive cu antetul IGPR şi al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Cornel Cristian Avramescu a mai emis şi adeverinţe cu conţinut fictiv din partea ANAF, în baza cărora mai mulţi cetăţeni au contractat credite bancare în valoare de 50.000 de lei.

Alte trei persoane din Strehaia au fost înşelate de cel în cauză, unui bărbat acesta i-a pretins 4.000 de euro pentru a-l angaja în cadrul DGIPI Mehedinţi, altuia tot contra-cost i-a personalizat o adeverinţă falsă în numele ANAF pentru a obţine un credit bancar, iar ultimului tot o adeverinţă cu însemnele ANAF prin care certifica că nu figurează cu debite la bugetul de stat.

Comisarul-şef Cornel Cristian Avramescu a fost angajat în structurile DGIPI până în noiembrie 2012, după care a trecut la Inspectoratul General pentru Imigrări.

Conform datelor furnizate de magistraţii de la Judecătoria oraşului Strehaia, la instrumentarea cazului au colaborat DGA Mehedinţi, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi şi SRI.

Urmare a acestor acuzații, magistrații de la Judecătoria Strehaia au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Mehedinți.

loading...