Breaking news

Blonda lui MRU, a luat 500.000 euro de la Oltchim pentru redactarea de comunicate de presă

Corina Vințan, protejata lui MRU, a încasat de la Oltchim o jumătate de milion de euro pentru promovare.

În doar câteva luni în 2011, Corina Vințan, fostul purtător de cuvând al Ministerului de Externe în mandatul lui Ungureanu, a încasat de la combinatul Oltchim aproape jumătate de milion de euro pentru organziarea de conferințe de presă.

Mihai Gâdea a prezentat luni seară la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Oltchim, contractul semnat de firma Links Associates, ce îi aparține Corinei Vințan și combinatul Oltchim.

În baza contractului semnat pentru perioada martie-decembrie 2011, firma sa Links Associates a oferit Oltchim consultanţă media şi PR, mai exact se angaja să redacteze comunicate de presă, materiale publicitare, interviuri şi să organizeze conferinţe de presă.

Dacă la început, onorariul era de 10.000 de euro lunar, acesta a crescut apoi până la un total de 421.600 de euro.

Corina Vințan susține, însă, că firma sa, Links Associates, a încasat, de fapt, 57.500 de euro pentru serviciile de consultanță, iar alți 76.000 de euro au fost cheltuieli de organizare și promovare. Și că restul sumei prevăzute în contract nu a mai fost niciodată factuată din cauza problemelor financiare de la Oltchim.

Corina Vințan a declarat pentru Evenimentul Zilei că motivul pentru care s-a semnat acel contract, era campania de denigrare făcută în presă de PCC.

Directorul Oltchim Constantin Roibu împreună cu alți membri ai conducerii fabricii și avocații combinatului au cerut consultanță pentru refacerea imaginii Oltchim și contracararea unor acțiuni ale PCC, care încerca o preluare ostilă a combinatului.

>