Breaking news

Corina Crețu și Adina Vălean, alese în funcția de vicepreședinte în Parlamentul European

loading...

România are în premieră doi vicepreședinți în Parlamentul European. Corina Crețu și Adina Vălean au fost votate de plenul Parlamentului European, în funcția de vicepreședinte.

adina valean si corina cretuEurodeputata Corina Crețu a fost desemnată luni de Grupul socialiștilor și democraților (S&D) din Parlamentul European, alături dede Sylvie Guillaume (Franța) și David Sassoli (Italia), drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european.

După ce marți a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, Corina Crețu a declarat că va reprezenta cu mândrie, onoare și onestitate România în legislativul european.

Aș dori să le mulțumesc tuturor colegilor și tuturor grupurilor politice care au votat pentru candidatura mea la funcția de vicepreședinte al PE. Candidatura mea a venit în mod firesc ca urmare a scorului pe care Alianța PSD-PC-UNPR l-a avut la alegerile europarlamentare, nu a fost o candidatură aranjată, o candidatură care vine ca urmare a unor compromisuri. Faptul că am avut cel mai mare scor dintre candidații S&D este meritul nostru, al tuturor, al delegației social-democrate din România”, a spus Corina Crețu.

Ea a mai spus că alegerea Adinei Vălean (PNL) în funcția de vicepreședinte al PE este un câștig pentru România, care va fi mult mai bine reprezentată în structurile legislativului european.

Până acum am avut un singur vicepreședinte al PE, pe Laszlo Tokes, care a venit propus de Ungaria și susținut de Traian Băsescu și de PDL, care acum au ales să o susțină pe dna Vălean, dar pentru România este foarte bine, pentru că în mod clar este mult mai bine reprezentată în structurile PE“, a adăugat Corina Crețu

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost aleasă din primul tur, cu 394 de voturi.

Sunt mândră și onorată de încrederea și susținerea colegilor din Parlamentul European. Votul de astăzi este unul istoric și de o semnificație extraordinară pentru români, care primesc încă o dată asigurarea că sunt apreciați și respectați în Uniunea Europeană. România este de astăzi reprezentată cu adevărat în biroul de conducere al Parlamentului European. Este un mandat care presupune foarte multă muncă și responsabilitate, dar care aduce, iată, un plus de imagine și prestigiu pentru România. Aș vrea să le mulțumesc, în mod special, colegilor din delegația României în PPE pentru toată susținerea lor. Am demonstrat că suntem o delegație puternică și sunt convinsă că vom reuși să promovăm cu succes interesele românilor în interiorul Grupului PPE și în Parlamentul European“, a declarat Adina Vălean la ieșirea din sala de plen.

loading...