Breaking news

Corina Crețu, propusă de Ponta în funcția de comisar european pentru dezvoltare

loading...

Premierul Victor Ponta a confirmat miercuri, că România a primit portofoliul pentru dezvoltare în cadrul Comisiei Europene. Această funcție ar urma să fie ocupată de europarlamentarul PSD, Corina Crețu.

corina cretuEuroparlamentarul PSD Corina Creţu are toate șansele să devină Comisar european pentru Politici Regionale. Ponta a declarat miercuri că preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-ar fi dat garanții că România va obține acest portofoliu.

Ponta a trimis a doua propunere pentru comisar, după ce Dacian Cioloş, comisarul român care a gestionat Agricultura, a ieşit din cărţi pentru viitorul executiv european.

”Dacă prima noastră propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveţi în vedere pentru viitoarea Comisie, am dori să luaţi în considerare candidatura doamnei vicepreşedinte al PE, Corina Creţu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastră ulterior”, i-a scris Ponta lui Juncker.

Corina Creţu, actualmente europarlamentar PSD şi vicepreşedinte al grupului Socialiştilor din Parlamentul European, ar urma să gestioneze politica de coeziune şi fondurile europene.

Corina Creţu este absolventă de ASE, a lucrat ca jurnalist, apoi purtător de cuvânt al președintelui Ion Iliescu, senator şi în prezent europarlamentar, pentru al doilea mandat consecutiv.

Klaus Johannis și Vasile Blada au trimis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker, cerându-i să nu o accepte pe Corina Crețu în funcția de Comisar european.

La aflarea veștii, Ponta a luat foc și i-a atacat dur pe cei doi precizând că aceștia lovesc în interesul național și că fac totul doar pentru jocurile lor personale și de grup.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>